براونی، یک کیک شکلاتی بینظیر
یکشنبه 20 دى 94 فروش ویژه و تخفیف هاحتما در مراجعه به قنادیهای مختلف با نوعی از شیرینی مواجه شدهاید که ظاهر خیلی دلفریبی دارد. بهخصوص اگر از عاشقان دلباختهی شکلات باشید. دسر براونی! این شیرینی در برخی قنادیها یافت میشود. مثلا در قنادی ناتلی.
یک شیرینی که بافتی شبیه کیک شکلاتی دارد و در اندازههای کوچکی برش خورده است. در این مطلب ما شما را بیشتر از قبل با براونی آشنا میکنیم تا این خوردنی خوشمزه را بهتر از قبل بشناسید و دفعه بعد که آن را به عنوان دسری بینظیر یا عصرانه و میانوعدهای رویایی انتخاب کردید، از طعم آن چند برابر لذت بیشتری ببرید. در ضمن به دلیل داشتن شکلات، کودکان نیز به براونی علاقه بسیار زیادی دارند.
براونی چیست؟
براونی (Chocolate brownie) یک شیرینی شکلاتی بسیار مطبوع است که از آرد، کره، تخم مرغ، شکر، شکلات یا پودر کاکائو تهیه میشود. البته در دستور پخت براونی نسبت به کیکهای شکلاتی معمولی، آرد کمتری به کار میرود. براونی شیرینی قدیمی با گذشتهای طولانی محسوب نمیشود. بلکه اولین دفعه در ایالت متحده آمریکا و در سالهای پایانی قرن نوزدهم میلادی طبخ شد و طرز پخت آن در طول نیمه اول قرن بیستم توسعه پیدا کرد. بهطوری که تبدیل به یکی از محبوبترین شیرینیهای آمریکا و کانادا گردید.
بروانی به صورت تخت و چهارگوش قالب زده میشود و از لحاظ شکل و طعم بافت، چیزی مابین کیک و بیسکوئیت است. برانی وقتی برش میخورد و تعداد آن زیاد میشود به صورت جمع، براونیز Brownies نامیده میشود.
همانطور که گفتیم براونی در ظاهر کلاسیک آن به صورت مربعی یا مستطیلی برش زده میشود. در ترکیب آن نیز از مغز خشکبار مانند گردو، بادام یا پسته استفاده میکنند یا از خامه فرم گرفته، چیپس شکلات و فراستینگ یا روکش نرم کرهای و تخممرغی. براونی اغلب گرم سرو میشود. بعضی از افراد دوست دارند براونی را با بستنی میل کنند و بعضی دیگر با سس شکلات گرم. گرچه بنا بر سلیقه و ذائقه میشود براونی را با انواع چیزهای دیگری مانند خامه، کارامل، پودر مارزیپان یا پودر شکر تزئین و سرو کرد.
بیشتر بخوانید: چطور تارت درست کنیم؟
برخی از قنادها براونی را ملکه کیکهای شکلاتی میدانند و معتقد هستند بافت متفاوت آن موجب این انتخاب است. براونیها انواع مختلفی دارند. بعضی از آنها بیشتر شبیه کیک هستند و برخی دیگر بیشتر شبیه فاج. فاج fudge مدلی از شیرینی است که از جوشاندن شير، كره و شكر تهیه میشود. اضافه كردن مواد مختلف به این شیرینی موجب به دست آمدن تركيبات متفاوتي میشود. به همين دليل فاجها تنوع زيادي دارند.
گروهی از آشپزها ممکن است براونی را بدون شکلات یا شکر قهوهای درست کنند که در این صورت به این براونی میگویند بلاندی.
تاریخچه کیک براونی
یکی از داستانهایی که برای پخت اولین براونی در تاریخ تعریف میکنند، برمیگردد به خانواده پالمر در شیکاگو. برتا پالمر جزئی از جامعه برجسته شیکاگو بود. یک روز در سال 1893، او یک آشپز آورد تا برای خانمهایی که از کلمبیا برای حضور در نمایشگاه جهانی شیکاگو به این شهر سفر کرده بودند، دسری خوشمزه بپزد. او از آشپز خواست که برایش یک شیرینی خاص بپزد که شبیه تکهای کیک باشد اما در ابعاد کوچکتر تا بعد از ناهار برای مهمانها سرو کند. او از آشپز خود خواست این شیرینی نرم باشد تا به دندان نچسبد و همچنین خردههای آن روی لباس خانمها نریزد. نتیجه این درخواست اولین براونی جهان بود. البته طول کشید تا این دسر به رسمیت شناخته شود و طرز پخت آن وارد کتابها و مجلههای آشپزی و شیرینیپزی شود.
اولین دفعه در سال 1896 در کتاب آشپزی بوستون برای براونی یک دستور تهیه نوشتند اما با آغاز قرن بیستم بود که براونی شبیه نمونههای امروزی آن وارد آشپزخانهها شد و دستورپخت آن نیز در کتابهای شیرینیپزی ذکر گشت. به مروز زمان طرز تهیه این شیرینی کاملتر شد. قنادها به آن تخممرغ بیشتری اضافه کردند و در میزان شکلات آن نیز تغییراتی بهوجود آوردند تا نتیجه آن چیزی شد که ما در حال حاضر مصرف میکنیم و لذت هم میبریم.
براونی در ایران
در ایران نیز این کیک محبوبیت زیادی دارد. هم میتوان آن را در خانه تهیه کرد و هم آن را به صورت بستهبندی، البته بیشتر با نام برندهای خارجی، خریداری کرد و هم میتوان با مراجعه به قنادیهای معتبر و پیشرو به میزان دلخواه براونی سفارش داد.
خرید اینترنتی براونی قالبی ناتلی
درست کردن براونی در خانه کار سختی نیست به شرطی که هم در قنادی تبحر داشته باشید و هم به این کار علاقهمند باشید. کافی است تخممرغ، شکر، کره و شکلات ذوب شده، خامه، شیر، روغن مایع، پودر کاکائو و آرد را با هم مخلوط کنید و با همزن خوب آنها را بزنید. سپس قالب را چرب کرده و مواد را داخل قالب ریخته و در فر 170 درجه سانتیگراد که از قبل گرم شده، به مدت 30 تا 45 دقیقه بپزید. البته به دليل مايع بودن شكلات درون براونی، قنادها بعد از درآوردن آن از فر، زود آن را برش نمیزنند. زيرا باعث میشود ظاهر براونی از بین برود و آسیب ببیند.
اما اگر وقت، امکان یا حوصلهی پخت براونی را در خانه نداشتید؛ ما پیشنهاد میکنیم به قنادی ناتلی مراجعه کنید. این قنادی براونی شکلاتی خوشمزهای دارد که در چند نمونهی مختلف تزئین شدهاند. براونی شکلاتی ساده، براونی شکلاتی کرمدار و براونیهایی که با پودر گردو یا پسته تزئین شدهاند.
خرید اینترنتی براونی ناتلی
قنادی ناتلی چهار شعبه مختلف در سهروردی شمالی (شعبه مرکزی)، پاسداران، نیاوران و تهرانپارس دارد. شما میتوانید به یکی از این چهار شعبه مراجعه کنید یا به سایت ناتلی سر بزنید. سایت ناتلی به شما امکان سفارش آنلاین براونی را نیز میدهد. اگر در محدوده دلیوری هم باشید، که میتوانید سفارش خود را به صورت رایگان تحویل بگیرید.