«تارت و پای» دو وسوسهگر قدیمی
پنجشنبه 03 دى 94 دانستنی هادر این نقل و انتقالات سفرهها و خوردنیها نیز از یک جا به جایی دیگر سفر کردهاند. مسافران سرزمینهای دور و نزدیک، هنگام برگشت به خانه، با خود خاطرهی طعمی جدید و حتی دستور پخت اغذیهای متفاوت را میآوردند.
شیرینی نیز مانند غذا از تنوع زیادی برخوردار است. کشورها و قومیتهای مختلف، شیرینیهای مخصوص و سنتی خود را دارند. شما میتوانید با سفر به هر منطقهی جدیدی خودتان را مهمان طعم و مزهی تازهای کنید.
اگر شما هم عاشق شیرینی باشید، حتما امتحان کردن یک محصول جدید میتواند برایتان بسیار هیجانانگیز باشد. شیرینی نیز به خاطر طعم همهپسند خود از آن دسته چیزهایی است که افراد از امتحان کردن آن ابائی ندارند. شیرینی عاشقان خود را دارد. حتی گاهی عاشقان سینهچاکی که قید همه چیز را میزنند تا از این محبوب خود دور نمانند. (البته ما به شما پیشنهاد میکنیم که در هر کاری تعادل را حفظ کنید. یا همان جملهی کم بخور اما همیشه بخور). بنابراین عجیب نیست که در قنادیهای مدرن امروزی، نه فقط شیرینیهای سنتی و وطنی که انواع شیرینیها از اقصی نقاط دنیا یافت شوند.
این روزها پای ثابت بسیاری از قنادیها دو نمونه شیرینی خوشمزه هستند. “پای” و “تارت”
بهطور مثال قنادی ناتلی ویترینهای خیلی خوشآب و رنگی از شیرینیهای تروتازه دارد. یکی بخش خیلی چشمنواز این قنادی، آن قسمتی است که انواع تارت و پایها را میتوانید دیده و انتخاب کنید. به قول معروف شیرینیها از پشت شیشه با شما حرف میزنند. اما خیلی از افراد تفاوت پای و تارت را نمیدانند. پس بیایید در مورد این دو شیرینی محبوب و پرطرفدار اطلاعات بیشتری کسب کنیم.
تارت میزبانی برای میوه ها
خمیر بریزه از کره و آرد درست میشود و مانند شکر دانهدانه است. بعد از تهیه چند ساعت توی یخچال میماند تا خوب بسته شود. بعد از پهن شدن در قالب نیز اگر دورتادور قالب موردنظر چیندار نبود، با یک چنگال دورتادور آن را فرم میدهند و بعد آن را برای پختن میگذارند داخل فر. این خمیر برای تهیه انواع تارت کاربرد دارد. تارت و البته غذاهایی که کمی طعم شوری دارند و به اصطلاح نمکدار هستند. تارت از خمیر بریزه پخته شدهای درست میشود که روی آن پر از مواد مختلف است.
از این جهت میگوییم مختلف چراکه شما براساس انتخاب و همچنین ذائقهی خود میتوانید تارت خود را هم با مواد شیرین مانند میوهها پر کنید و هم با مواد نمکی و غیر شیرین مانند انواع گوشت. در صورتی که در خمیر تارت شکر وجود داشته باشد برای شیرینیجات و در صورت عدم استفاده از شکر برای غذاها به کار برده میشود. امروزه بیشتر تارتها پایهی میوهای دارند یا در تهیه آنها از کاسترد استفاده شده است. تارتهای مربایی نیز از نمونههای بسیار هوادار این نوع شیرینی به حساب میآیند.
پای با قدمتی دیرین
پای قدمتی دیرینه دارد. نتیجه بعضی تحقیقات میگوید قدمت پای به 9500 سال قبل از میلاد و به سرزمین مصر میرسد. پای در اصل غذایی است که خمیر شیرینی دارد. یعنی میتوان گفت که پای، نوعی خوراک شبیه پیراشکی است که از دو بخش تشکیل میشود. یک بخش آن لایه خمیری است و بخش دیگر موادی است که درون این خمیر قرار میگیرند.
و براساس اینکه لایه خمیری به چه شکلی باشد، ما پایهای متنوعی خواهیم داشت. پایهایی که خمیر آن در زیر مواد غذایی قرار میگیرند یا برعکس که مواد پای در پایین ظرف قرار میگیرند و روی این مواد را با خمیر پای میپوشانند. یا مدل دیگری که در آن مواد غذایی بین دو لایه خمیر محصور میشوند.
ما برای مواد داخل پای گزینههای زیادی داریم. انواع گوشت و سبزیجات. انواع پنیر و خامه و شکلات یا آجیل و البته میوه، مربا، مارمالاد و کاسترد و هر ماده غذایی شور یا شیرین دیگری که با ذائقه ما سازگاری داشته باشد.
تفاوت پای و تارت در چیست؟
بعد از این توضیحات شاید به نظرتان تارت و پای خیلی شبیه هم به نظر بیایند. بله! این دو شیرینی با هم تفاوت زیادی ندارند. خمیر به کار رفته در هر دو بسیار به هم شبیه است و مواد پوشاننده هر دو نیز تا حدودی مشابه یکدیگر هستند. تفاوتی اگر باشد در این است که درتهیه تارت ابتدا یک بار کراست یا قالب نانی شکل را در فر پخته و سپس مواد داخل تارت یا مزههای انتخابی آن را اضافه کرده و دوباره میپزند. در حالیکه در بسیاری از پایها خمیر و مواد داخل آن در یک نوبت پخته میشوند.
همچنین خمیر پای حالت پوستهپوستهتر و تردتری دارد. در کل نیز وقتی میخواهند تارت یا پای میوهای بپزند، برای پای از میوههای تازه و برای تارت از مربا یا مارمالاد آن استفاده میکنند. قنادی ناتلی به صورت روزانه انواع پای و تارتهای خوشمزهای را تهیه کرده و در اختیار مشتریان خود قرار میدهد.
پای در اندازه معمول کیکها، پایهای فنجانی، رول پای، پای برشی، پای مستطیلی و چهارگوش، پای حلزونی و پای کاسهای در طعمهای مختلف و با مزههای متفاوت از جمله محصولات متنوع قنادی ناتلی هستند. به این لیست تارت میوهای ناتلی را نیز میتوانید اضافه کنید.
قنادی ناتلی در چهار نقطهی شهر شعبه دارد. شعبه مرکزی ناتلی در سهروردی شمالی و شعب پاسداران، نیاوران و تهرانپارس. یک مزیت بارز ناتلی هم این است که برای سفارش خود نیاز به حضور در قنادی ندارید. شما میتوانید با مراجعه به سایت ناتلی و البته صفحه اینستاگرام ناتلی، محصولات متنوع این قنادی را ببینید و بعد از انتخاب شیرینی موردنظر خودتان، از طریق سایت اقدام به ثبت سفارش خود کنید. اگر هم در منطقه دلیوری باشید، هزینه ارسال سفارش شما رایگان خواهد بود. پس دیگر منتظر چه چیزی هستید؟ وقت را از دست ندهید و خودتان را به یک تکه پای یا تارت خوشمزه مهمان کنید.