جذابیت و تفاوت با شیرینی ماکارون
پنجشنبه 03 دى 94 دانستنی هااین شیرینی در اصل با سفیده تخممرغ و شکر تهیه میشود. از دیگر مواد لازم برای این شیرینی، پودر بادام یا پودر بادام زمینی و رنگ طبیعی است. معمولاً وسط این شیرینی با شکلات سفید، خامه یا مربا پر میشود. ماکارون در طعمهای بسیار متفاوتی یافت میشود و اگر چه به صورت سنتی طعم تمشک کوهی و شکلاتی داشته است اما اکنون به طعم گلهای مختلف، قهوه،کاپوچینو و چند طعم دیگر موجود است.
ماکارون شیرینی خوشطعمی است که به راحتی در دهان آب میشود و ظاهر دلفریبی نیز دارد. فرانسه خانهای قدیمی برای ماکارون شیرینی ماکارون ریشه و اصالتی فرانسوی دارد. طوری که هماکنون به آن ماکارون پاریس نیز میگویند.
اگر بخواهیم خیلی دقیق باشیم باید بگوییم که در دایره المعارف Larousse Gastronomique به تهیه اولین ماکارون در سال 1791 و در صومعهای نزدیک کُرمری اشاره شده است. بعضی دیگر طبخ اولین ماکارون را در سال 1533 میلادی میدانند. زمانی که کاترین دی مریسیس برای ازدواج با هنری دوم پادشاه فرانسه وارد دربار او شد و آشپز ایتالیایی وی اقدام به پخت این شیرینی کرد.
اما داستانهای این شیرینی به همین جا ختم نمیشوند.
خرید اینترنتی شیرینی پتیس ماکارون ناتلی
در روایتی دیگر در سال 1792هنگامی که دو راهبهی کرملی به خاطر انقلاب فرانسه به شهر نانسی پناهنده شده بودند، برای گذراندن زندگی و پول درآوردن شروع به پختن و فروختن ماکارون کردند. بدین ترتیب این شیرینی کمکم به شهرت رسید. طوری که بعدها از این دو راهبه به عنوان "خواهران ماکارون" نیز یاد شد.
این روایت در تاریخ به گونهی دیگری نیز آمده است. بدین ترتیب که گفته میشود رییس صومعه زنان تارک دنیای رمیرمونت سازمانی از راهبهها را با عنوان خانمهایی با سوگند مقدس تاسیس کرد.
در این موسسه قانونی سخت مرتبط با رژیم غذایی یعنی ممنوع شدن مصرف گوشت وضع شد. بنابراین دو تن از راهبهها یعنی خواهر مارگاریت و خواهر مری الیزابت به تولید ماکارون برای رعایت قانون رژیم غذاییشان پرداختند. طوری که بعدها به آنها لقب "خواهران ماکارون" داده شد. در هر صورت و فارغ از اینکه کدام یک از این روایات معتبرتر هستند.
در سال 1952 شهر نانسی به افتخار خواهران ماکارون نام آنها را بر خیابانی گذاشت که اولین ماکارون در آن تهیه شده بود. این دو خواهر شیرینی ماکارون را بدون طعم خاصی تهیه میکردند اما حدود سال 1830 میلادی قنادها شروع به درست کردن ماکارون با موادی مانند مربا، لیکور و ادویههای مختلف کردند.
شیرینی ماکارونی که امروزه ما میشناسیم، در آن زمان از دو کیک قرصی شکل بادامی که با لایهای از کِرِم کره یا مربا پر شده بود، درست میشد که به آن "Gerbet" یا "ماکارون پاریس" میگفتند. از Pierre Desfontaine به عنوان اولین قنادی یاد میکنند که در اوایل قرن بیستم ماکارون را به شکل امروزی آن درست میکرده است.
بیشتر بخوانید: شکلاتهای عجیب و غریب!
در این میان شیرینیپز دیگری با نام Claude Gerbet نیز مدعی ساخت ماکارون است. شهرهای فرانسه در ساخت ماکارون ادعاها و تواناییهای متعددی دارند. بهطور مثال شیرینیهای ماکارون در شهر آفیس ترکیبی از میوهها، عسل و بادام است که در قرن 16 میلادی مرسوم بوده است و به شیرینی ماکارونهای پاریس نیز نیستند.
یا در شهر مونت موریلون که یکی از مشهورترین ماکارونهای فرانسه را دارد؛ یکی از قدیمیترین آشپزخانههای طبخ ماکارون وجود دارد که تاریخ تاسیس آن به سال 1920 باز میگردد. آشپزخانهای که برای طبخ ماکارون از همان نسخه قدیمی با قدمتی بالای 100 سال و بدون ذرهای تغییر استفاده میکند. این شهر حتی موزهای هم در این باره دارد.
شهر کوچک نانسی در منطقه لورین نیز داستانی طولانی با شیرینی ماکارون دارد. طوری که خود را یکی از پیشگامان این عرصه میداند. اهالی نانسی این شهر را خانهای قدیمی برای شیرینی ماکارون میدانند. با این همه عجیب نیست که بهترین مراکز فروش ماکارون در پاریس واقع شده باشند. در شهر پاریس فروشگاه لادیور مشهورترین مرکز فروش شیرینی ماکارون است که سابقه آن به حدود 150 سال پیش برمیگردد.
در فرانسه شعبههای فست فود مک دونالد شیرینی ماکارون را همراه مک کافیهای خود به فروش میرسانند. مشابه ماکارونهای پاریس، در ژاپن و سوئیس هم وجود دارد اما بیشترین شباهت را میتوانید در بین شیرینیهای ماکارون کانادا و پاریس پیدا کنید. البته آمریکاییها هم ماکارونهای خود را دقیقاً از روی نسخه پاریسی آن میپزند و به مشتری تحویل میدهند. قصه شیرینی ماکارون در جهان پخت و طبع ماکارون فقط به فرانسه محدود نمیشود.
در سوییس ماکارونهایی سبک و لطیف تولید میشوند از دو تکه کیک بادامی گرد که با کرم کره پر میشوند. با طعمهایی مانند وانیل، شکلات، کارامل، فندق، دارچین، لیمو، نارنگی و تمشک. که بعضی از این طعمها وابسته به فصل هستند.
در کرهجنوبی به این شیرینیها ماکارونگ گفته میشود و برای تهیه آن از پودر چای سبز یا برگ چای سبز استفاده میکنند.
این شیرینیها در ژاپن هم طرفداران خود را د ارد و در بسیاری از مواقع برای تهیه آن به جای بادام از پودر بادام زمینی استفاده میکنند. بد نیست بدانید از سال 2005 میلادی روز 20 مارس، روز جهانی ماکارون نامیده شده است. در این روز، قنادیها و مغازههای ماکارونفروشی سرتاسر جهان روز شلوغی را از سر میگذرانند.
در ایران نیز این شیرینی محبوبیت قابل توجهی پیدا کرده است. البته هنوز همه قنادیها نتوانستهاند این شیرینی را به خوبی و با مهارت تهیه کنند. قنادی ناتلی یکی از معدود قنادیها در سطح شهر است که این شیرینی را در حد قابل قبولی تهیه میکند. شما میتوانید با مراجعه به یکی از شعب ناتلی، رنگ و طعم جدیدی به مهمانیهای خود بدهید. این شیرینی برای مهمانیهای عصرانه یا برای کودکان گزینهی بسیار مناسبی است. چون با رنگ و طعم فوقالعاده خود میتواند بچهها را به خوبی جذب خود کنند.
برای خرید اینترنتی ماکارونهای خوشمزه ناتلی اینجا کلیک کنید.