طرز تهیه پنکیک ساده خانگی بدون فر و پف دار
چهارشنبه 16 اسفند 2 دستور سرآشپزطرز تهیه پنکیک ساده خانگی بدون فر، یک روش ساده و سریع برای سرو صبحانهای لذیذ به شمار میرود. این روش برای همه کسانی که علاقهمند به تهیه صبحانه سالم و خوشمزه هستند، مناسب است. این روش بدون نیاز به داشتن ابزارهای پیچیده و خاص، به راحتی اجرا میشود. با استفاده از مواد اولیه معمولی مانند آرد، شیر، تخممرغ، شکر و روغن، میتوانید پنکیکهای خوشمزه و لذیذی را در خانه تهیه کنید. تهیه پنکیک ساده تابهای بیشتر در آشپزخانههای خانگی مورد توجه است و حتی برای نوجوانانی که به مهارتهای آشپزی علاقهمند هستند، مناسب خواهد بود. با ما همراه باشید تا این روش تهیه پنکیک را بشناسیم.
مواد لازم برای تهیه پنکیک صبحانه
برای آماده کردن 8 عدد پنکیک مواد زیر را با مقادیر ذکر شده آماده کنید.
آرد سفید |
۱ پیمانه |
تخم مرغ |
۱ عدد |
وانیل |
نوک قاشق چایخوری |
بکینگ پودر |
۱ قاشق چایخوری |
شکر |
۳ قاشق غذاخوری |
شیر |
۱ پیمانه سرخالی |
روغن مایع |
۳ قاشق غذاخوری |
نمک |
به مقدار کم |
طرز تهیه پن کیک صبحانه
برای تهیه یک پنکیک خوشمزه ابتدا تخم مرغ را در یک کاسه مناسب ریخته و آن را کمی میزنیم تا بافت آن از هم جدا شود و کاملا با هم ترکیب شوند. سپس شکر و وانیل را به آن اضافه کرده و مواد را با هم خوب مخلوط میکنیم تا یکدست شوند.
در مرحله دوم، یک نکته مهم در مورد افزودن وانیل وجود دارد که باید مقدار بسیار کمی وانیل را اضافه کنید. زیرا اگر وانیل بیشتر از حد باشد، ممکن است طعم پنکیکها تلخ شود. در ادامه، بعد از اینکه مواد را خوب مخلوط کردیم، روغن مایع را هم به ظرف اضافه میکنیم.
حالا با همزن دستی مواد را به خوبی هم میزنیم تا با هم یکدست شوند. برای طرز تهیه پنکیک ساده خانگی بدون فر بکینگ پودر و مقدار خیلی کمی نمک را هم در یک ظرف جداگانه با آرد سفید مخلوط میکنیم. بعد از آن مخلوط آرد را دو بار الک میکنیم تا کاملا نرم شود.
در مرحله بعدی، مخلوط آرد را پس از الک کردن به کاسه حاوی تخم مرغ اضافه میکنیم و همه مواد را خوب مخلوط خواهیم کرد تا کاملا یکدست شوند. سپس شیر را کم کم به مواد اضافه کرده و مداوم مواد را مخلوط میکنیم تا مایه پنکیک یکدست شود. پس از اینکه خمیر پنکیک آماده شد، یک تابه بسیار کوچک را به اندازه پنکیک روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید.
در مرحله پایانی
ابتدا کف تابه را با مقدار کمی روغن مایع چرب کنید. سپس مقدار کوچکی از مواد داخل تابه را بریزید (نیاز نیست خودتان مایه پنکیک را پخش کنید، زیرا خودش باید به حدی شل باشد که خود به خود پخش شود) و اجازه دهید حباب بزند. پس از اینکه پنکیک رنگ مناسبی به خود گرفت، آن را برگردانید تا سمت دیگرش نیز طلایی شود.
به همین ترتیب تمام پنکیکها را آماده کنید. در نهایت میتوانید آنها را به همراه انواع میوههای تازه فصل مانند توت فرنگی، موز، آناناس و غیره یا انواع صبحانههای معمولی مانند عسل، مربا، نوتلا و کره سرو کنید.
شیر یا آب، کدام یک بهتر است؟
استفاده از شیر به دلیل وجود چربی و پروتئین، باعث میشود پنکیک بافتی لطیف و نرم داشته باشد. چربی موجود در شیر هم باعث میشود که خمیر پنکیک در طول پخته شدن به طور یکنواخت بپزد و ظاهر زیبایی پیدا کند. همچنین، استفاده از شیر در طرز تهیه پنکیک ساده خانگی بدون فر میتواند به ماندگاری طولانیتر آن کمک کند. گفته شده که استفاده از آب باعث شود پنکیک سریعا خشک شود و جذابیت خود را از دست بدهد. اما با استفاده از شیر، میزان رطوبت بیشتری در پنکیک حفظ میشود و انتظار میرود که طعم و بافت آن برای مدت طولانیتر حفظ شود.
نکات مهم طرز تهیه پنکیک ساده خانگی بدون فر
یکی از نکات مهمی که همیشه به دنبال پاسخ آن هستیم، این است که چرا پنکیکها پف نمیکنند؟ علت اصلی عدم پف کردن پنکیکها ممکن است بیتوجهی به مرحله الک کردن آرد یا مخلوط کردن بیش از حد مواد باشد. برای رفع این مشکل، مواد پنکیک را به اندازهای هم بزنید تا همه چیز با هم به صورت یک مایه یکدست تبدیل شود. در صورت دیدن تودههای کوچکی در مواد، نیز نیاز به نگرانی نیست. مخلوط کردن بیش از حد ممکن است باعث سفت شدن یا عدم پف کردن پنکیک شود.
همچنین، برخی از بانوان نمیدانند چه زمانی باید پنکیک را برگردانند. اگر با این مسئله روبرو هستید باید به بدانید زمانی که حفرههای کوچکی در اطراف لبههای بالای پنکیک ظاهر شده و قسمت بیرونی دایره کمی خشکتر از وسط آن میشود، میتوانیم از یک کفگیر تخت و نازک برای برگرداندن استفاده کنیم. این دو نشانه بهترین دلایل برای برگرداندن پنکیک هستند.
در کنار همه این موارد، اگر میخواهید پنکیک ساده را به یک وعده غذایی کاملا متفاوت تبدیل کنید، میتوانید مواد دیگری را هم به لیست ارائه شده اضافه کنید. مثلا افزودن چیپس شکلات، بلوبری یخزده، تکههای موز، شکر دارچینی، نارگیل یا گردوی خردشده به مایه پنکیک را در نظر داشته باشید و پس از مخلوط کردن آنها، مواد را در تابه بریزید.
برای تکمیل این بخش از طرز تهیه پنکیک ساده خانگی بدون فر، میتوانید سری به محصولات شکلاتی قنادی ناتلی بزنید. برای نمونه اضافه کردن شکلات پوست پرتقال یا شکلات خالص حلقه به این روش پنکیک ساده خانگی میتوانید جذاب به نظر برسد.
کلام آخر
در نهایت به یاد داشته باشید که پخت پنکیک به زمان زیادی نیاز ندارد. اگر دوست دارید پنکیک ساده تهیه کنید، مدت زمان مورد نیاز به طور متوسط ۳۰ دقیقه خواهد بود. البته اگر قصد دارید پنکیک گوشت و قارچ یا دیگر موارد مشابه را تهیه کنید، حتما مدت زمان بیشتری نیاز دارید. در ضمن، پنکیک را میتوان با فر هم درست کرد. پخت پنکیکها در فر مشابه آماده کردن کیک است. با این تفاوت مهم که به ظرفی پهنتر با ارتفاع کمتر نیاز داریم. همچنین میتوانید با استفاده از انواع شکلاتهای عرضه شده در فروشگاه قنادی ناتلی طعم متفاوتی به پنکیک خود بدهید. مصرف این شکلاتها در کنار پنکیک هم ایده جالبی خواهد بود.