طرز تهیه کروسان به روش خانگی و آسان
یکشنبه 29 بهمن 2 دستور سرآشپزکروسان، نوعی نان فرانسوی خوشمزه و محبوب است که در سراسر جهان شهرت دارد. این خوراکی با طعم و عطر خاص خود، همچنین ساختار لایه لایه و لطیفی که دارد، توانسته است علاقهمندان به نانهای خوشمزه را به خود جلب کند. امروزه، کروسان به عنوان یکی از خوراکیهای محبوب و متنوع در صبحانهها و عصرانهها و نهار مورد استفاده قرار میگیرد و بسیاری از طرفداران آن دوست دارند بدانند طرز تهیه کروسان چگونه است؟ اگر شما هم به دنبال پاسخ این سؤال هستید، با متخصصان قنادی ناتلی همراه بمانید.
مواد لازم برای تهیه کروسان خانگی
برای آماده کردن این نان صبحانه خوشمزه، مواد زیر را در دسترس قرار دهید.
آرد |
یک و دو سوم پیمانه |
خمیر مایه فوری |
1 قاشق چایخوری |
شکر |
2 قاشق غذاخوری |
آب ولرم |
1 چهارم پیمانه |
شیر کمچرب |
1 چهارم پیمانه |
کره |
به مقدار 150 گرم |
زرده تخم مرغ |
2 عدد |
نمک |
1 چهارم قاشق چایخوری |
شکلات چیپسی |
به میزان دلخواه |
مراحل طرز تهیه کروسان
برای شروع و تهیه نان کروسان، ابتدا خمیر مایه را در یک کاسه بریزید و آب ولرم و یک قاشق غذاخوری شکر را به آن اضافه کنید. سپس مخلوط کنید و به مدت 5 تا 10 دقیقه صبر کنید تا خمیر مایه به خوبی ترکیب شود.
در مرحله دوم، درون یک قابلمه، باقیمانده شکر، نمک، شیر و 50 گرم از کره را بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شده و کره ذوب شود. سپس این مخلوط را در یک کاسه بریزید و آرد را به آن اضافه کنید. کمی هم بزنید تا تمام مواد به خوبی ترکیب شوند. بعد باید خمیر مایه را به مخلوط اضافه کنید و با دست خوبی مخلوط نمایید تا خمیر نرم و لطیف شود.
خمیر را پنج دقیقه ورز بدهید و به شکل توپ درآورید. سپس آن را در کاسهای که چرب کردهاید قرار دهید و روی کاسه را بپوشانید. اجازه دهید خمیر حداقل 1 ساعت در یک محیط گرم استراحت کند تا حجم آن دو برابر شود. سپس روی کاسه را با فویل یا نایلون بپوشانید و خمیر را 2 ساعت در یخچال استراحت دهید.
برای ادامه طرز تهیه کروسان باید کره باقیمانده را روی کاغذ روغنی یا فویل به ضخامت یک سانتیمتر پهن کنید و داخل فریزر قرار دهید تا سرد و سفت شود.
مراحل آماده کردن کروسان
روی سطح کاری که میخواهید خمیر را قرار دهید، کمی آرد پاشیده و خمیر را با وردنه پهن کنید. سپس کره سرد را در مرکز خمیر قرار دهید. دو لبه خمیر را روی هم بچسبانید تا کره مخفی شود. سپس خمیر را چند بار تا بزنید و به هم بچسبانید تا اندازهاش یک چهارم کاهش یابد.
پس از تا زدن خمیر آن را به مدت 30 دقیقه در یخچال قرار دهید. بعد از این مدت خمیر را از یخچال بیرون آورده و با وردنه پهن کنید، به خاطر داشته باشید که کره از خمیر بیرون نزند. باز هم باید خمیر را به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید. باید این کار را چندین مرتبه تکرار کنید تا کره در لایههای خمیر نفوذ کند. در نهایت، خمیر را داخل کیسه فریزر بستهبندی کنید و یک شب در یخچال قرار دهید.
پس از استراحت نهایی، خمیر را روی سطح کار نازک پهن کنید و به شکل مثلث برش بزنید. سپس مقداری شکلات چیپسی را در وسط خمیر بریزید و خمیر را از قسمت پهن مثلث به سمت باریک آن به آرامی رول کنید. پس از آن خمیرهای آماده شده را در سینی فر با فاصله قرار دهید و 2 ساعت در فر خاموش قرار بگذارید تا حجم آنها دو برابر شود.
حالا زرده تخم مرغ را با کمی شیر یا آب رقیق کنید و روی خمیرها بزنید. میتوانید روی خمیرها کمی شکر هم بپاشید. برای اتمام طرز تهیه کروسان سینی را در فری که از قبل با دمای 200 درجه سانتیگراد روشن کردهاید و گرم شده، به مدت 15 تا 20 دقیقه قرار دهید تا نانها طلایی شوند.
روش تهیه کروسان بدون فر
بعد از انجام مراحل آماده کردن خمیر و رول کردن آن، سینی فر را با کمی روغن یا کره چرب کنید و کروسانها را با فاصله مناسب روی آن قرار دهید. به خاطر اینکه کروسانها پس از پختن پف میکنند، باید شیرینیها را با فاصله مناسب قرار دهید. برای پختن آنها میتوانید از قابلمه استفاده کنید، پس سینی خود را به گونهای انتخاب کنید که در داخل قابلمه جا بگیرد.
بعد از قرار دادن کروسانها در سینی، به آنها اجازه دهید تا به مدت یک ربع استراحت کنند. در این مدت، قابلمه را روی گاز قرار دهید و در مرکز آن یک پایه فلزی بگذارید تا سینی روی آن قرار بگیرد. این روش باعث میشود گرمای داخل قابلمه مانند فر عمل کند و کروسانها بپزند. همانطور که قبل از پختن فر را گرم میکنید، زیر قابلمه را نیز روشن کنید تا داغ شود. حرارت شعله باید ملایم باشد، پس میتوانید از شعله پخش کن هم استفاده کنید. قبل از قرار دادن شیرینیها در قابلمه، با استفاده از فرچه، مقداری آب سرد روی آنها بمالید.
بعد از استراحت کروسانها و داغ شدن قابلمه، سینی را روی پایه قرار دهید و درب قابلمه را ببندید تا شیرینیها خوب بپزند. کروسانها باید به مدت 40 تا 50 دقیقه روی حرارت ملایم گاز باقی بمانند. پس از این مدت، شیرینیهای شما آماده است. آنها را با سس شکلات و میوههای فصل تزیین کرده و سرو کنید.
کلام آخر
اگر با بررسی طرز تهیه کروسان به این نتیجه رسیدید که آماده کردن این نان صبحانه برای شما دشوار است، میتوانید کروسان فریز شده قنادی ناتلی را خریداری کرده و تنها با قرار دادن آن درون فر، نان خود را آماده کنید. حتی اگر برای این کار هم وقت کافی ندارید، ما خرید کروسان با شکلات صبحانه، شیرینی کروسان دو رنگ با مغزی شکلات و شیرینی کروسان دو رنگ توت فرنگی را برای شما آسان کردهایم.
خرید این محصولات میتواند تجربهای لذتبخش را برای علاقهمندان به این خوراکی فراهم میکند. همچنین، کروسانها به دلیل سبکی و قابل حمل بودن، محبوبیت زیادی در صبحانهها دارند. پس میتوان در کنار قهوه، چای یا هات چاکلت میل کرده و لذت برد.