واقعیت های خوشمزه و حقایق جالب درباره ی شیرینی ها
پنجشنبه 16 بهمن 99 دانستنی هاشکر یکی از قدیمیترین مواد موجود در جهان است. مردم هند و چین اولین کسانی بودند که در حدود ۸۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح نیشکر را کشف کردند؛ اما این مادهی جذاب و تا حدودی مضر اساس خوراکیهای خوشمزهای نظیر انواع شیرینی، کیک، دسر و ... را پدید میآورد. در این مقاله قصد داریم، شما را با دانستنیهای عجیب در مورد شیرینیها یا بهعبارتی، حقایق جالب دربارهی شیرینیها آشنا کنیم. پس از شما دعوت میکنیم که تا انتهای این مقاله همراه ما باشید و به هیچ وجه این نکات جذاب و خواندنی را از دست ندهید.
پرطرفدارترین خوشمزههای جهان
تا به حال به این فکر کردهاید که از میان تمام خوراکیهای موجود در دنیا، کدامیک بیشترین طرفدار را به خود اختصاص داده است؟ در اینجا به چند نمونه از این خوراکیها که بیشترین محبوبیت را در بین جوامع مختلف از آن خود کردهاند، اشاره میکنیم.
قهوه
قهوه، یکی سه نوشیدنی پرطرفدار جهان بعد از آب و چای است. این مادهی مغذی و سودمند حاوی مقدار قابل توجهی کافئین است. همچنین این نوشیدنی جذاب دارای کالری بسیار کمی است. لازم به ذکر است که از تلفیق قهوه با خامه، شیر و یا موادی نظیر بستنی و بیسکوییت لیدی فینگر میتوان خوراکیهای جذاب و پرطرفداری ساخت.
شیرینی ماکارون
شیرینی ماکارون نوعی شیرینی لطیف و جذاب با اصالت فرانسوی و ایتالیایی است. از نکات جالب دربارهی شیرینیهای فرانسوی و ایتالیایی میتوان به داستانهایی واقعی که در مورد آنها بر سر زبانها افتاده است، اشاره کرد. بهطور مثال شیرینی ماکارون در هنگام عروسی یکی از ملکههای فرانسوی با شاهزادهای ایتالیایی پدید آمده است. شیرینی ماکارون دارای پایهای لطیف و مرطوب است که از آرد بادام تهیه میشود و در میان این کلوچههای لطیف را با موادی نظیر گاناش، مارمالاد، پورهی تمشک و غیره بهعنوان لایهی میانی پر میکنند. تحقیقات نشان میدهد که ماکارون یکی از پرطرفدارترین شیرینیهای معروف در سطح جهان است.
تیرامیسو
تیرامیسو یکی از دسرها یا شیرینیهای جذاب ایتالیایی با طعم قهوه است و معمولاً در اغلب مواقع از قهوه در آن استفاده میشود. تیرامیسو دارای دستورات تهیهی مختلفی است، اما در تمام دستورات آن بیسکوییت لیدی فینگر و طعم لذیذ پنیر ماسکارپونه مشهود است. از نکات جالب در مورد شیرینی یا دسر تیرامیسو معنی جالب آن است. تیرامیسو در زبان ایتالیایی به معنای «به من روحیه بده» است.
شکلات
بیشتر شکلاتهای مصرفی امروزه به شکلات شیرین، شکلات شیری، شکلات تلخ و غیره تقسیم میشود. شکلات یکی از محبوبترین و پرطرفدارترین خوراکیهای جهان به شمار میرود. از شکلات بهعنوان طعمدهنده در انواع دسرها، کیکها، پودینگها و غیره استفاده میشود. ساختار جالب شکلاتهای امروزی سبب شده تا این خوشمزهی پرطرفدار به عنصری تبدیل شود که بهعنوان هدیه یا وسیلهای برای ابزار علاقه نیز مورد استفاده قرار گیرد. امروزه از شکلات در اغلب مراسم معروف و همگانی نظیر عید پاک، کریسمس، ولنتاین و غیره استفاده میشود.
بستنی
بستنی مخلوطی از شیر، خامه، شکر و در بعضی مواقع شامل برخی افزودنیهای دیگر بهعنوان طعمدهنده است که با استفاده از تکنیکهایی خاص تبدیل به یک خوراکی خوشمزه میشود. سالهای زیادی است که بستنی بهعنوان یکی از دسرهای محبوب در تمام جهان مورد استفاده قرار میگیرد. محبوبیت زیاد این دسر سبب شده تا بستنیها دارای تنوع زیادی باشند. جالب است بدانید که تحقیقات نشان میدهند که بستنی باعث ایجاد حس شادی در افراد میشود.
دانستنیهای عجیب در مورد شیرینیها
1) جالب است بدانید که تا سال ۱۸۲۸ از شکلات تنها بهشکل مایع استفاده میشد. یکی از حقایق جالب دربارهی شیرینیهایی نظیر شکلات و کاکائو این است که تا قبل از سال ۱۸۲۸ مردم از آنها بهعنوان مادهی دارویی استفاده میکردند و به همین علت استفاده از شکل جامد این خوراکی در آن زمان رواج نداشته است.
2) یکی دیگر از حقایق جالب دربارهی شیرینیها این است که هر فرد آمریکایی بهطور متوسط سالانه حدود ۱۲ پوند شکلات مصرف میکند که چیزی معادل پنج و نیم کیلوگرم است.
3) شاید شما هم از آن دسته افرادی باشید که به خرید، هدیه دادن و مصرف انواع شکلات در هفتهی ولنتاین اعتقاد دارید، اما آیا تاکنون به این فکر کردهاید که چه میزانی از شکلات در این بازهی زمانی در جهان به مصرف میرسد؟ شاید برایتان جالب باشد که بدانید تنها در هفتهی ولنتاین هر سال، بهطور متوسط بیش از ۵۸ میلیون پوند آبنبات شکلاتی در سراسر دنیا فروخته میشود.
4) یکی دیگر از دانستنیهای عجیب در مورد شیرینیها که شاید تا به حال از آن اطلاع نداشتید، این است که شکلات سفید از نظر فنی اصلاً شکلات نیست، زیرا این شکلات حاوی جامدات کاکائویی نیست و به همین دلیل شکلات محسوب نمیشود.
5) طبق گفتهی ناسا بیشترین مواد و خوراکیهایی که فضانوردان از زمین با خود به فضا میبرند مواردی از قبیل بستنی، شکلات، پیتزا و قهوه است.
6) اگر از فعالان و علاقمندان حوزهی کیک و شیرینی باشید حتما اسم کیک شکلاتی معروف آلمانی به گوشتان خورده است. اما جالب است بدانید که این کیک در واقع آلمانی نیست، بلکه ابداعکنندهی آن یک نانوای آمریکایی است. این یکی از حقایق جالب دربارهی شیرینیها است که کمتر کسی آن را میداند.
7) کرامبل سیب زمانی ابداع شد که کشورهای اروپایی شدیداً درگیر جنگ بودند. زمان اختراع این شیرینی همزمان با جنگ و قحطی در اروپا بود و قنادان برای خوشحال کردن کودکان دست به چنین شاهکار لذیذی زدند. میتوان گفت این یکی از حقایق جالب دربارهی شیرینیها است که در آن عشق و فداکاری زیادی نهفته است.
8) تحقیقات نشان میدهد که دوستداران پای سیب انسانهایی واقعبین، متفکر، دلسوز و تحلیلگر هستند. این در حالی است که عاشقان پای شکلات افرادی دوستداشتنی و افراد علاقهمند به پای کدوتنبل افرادی شوخطبع و وابسته هستند.
9) از دیگر دانستنیهای عجیب در مورد شیرینیها میتوان به این موضوع اشاره کرد که طبق دستور اصلی تهیهی کروسان فرانسوی، الزامی است که این شیرینی حتما بهشکل هلال ماه تهیه شود و علت آن ریشه در تاریخ جنگهای این کشور دارد.
10) کلمهی «شکلات» در واقع از کلمهی آزتک یا "xocolatl" گرفته شده است که بهمعنی «آب تلخ» است.
11) شکلات از دانههای درخت کاکائو تهیه میشود. هر غلاف کاکائو تقریباً به اندازهی یک آناناس است و حدوداً ۳۰ تا ۵۰ دانه را در خود نگهداری میکند و نیز هر غلاف برای تهیهی حدود ۷ شکلات شیری یا ۲ شکلات تیره کفایت میکند.
12) بسیار جالب و مفید است که بدانیم، شکلات یک داروی ضد افسردگی طبیعی و حاوی تریپتوفان است که به بدن در ایجاد سروتونین کمک میکند. این مادهی لذیذ همچنین عامل ایجاد سروتونین و اندورفین در بدن است. لازم به ذکر است که تمامی هورمونهای نامبرده شده موجب ایجاد شادی در انسان میشوند. پس سعی کنید تا حد امکان در هنگام شکست و ناراحتی از شکلات استفاده کنید.
13) یکی دیگر از دانستنیهای عجیب در مورد شیرینیها این است که شکلات برای حیواناتی نظیر سگ، گاو و گوسفند بسیار سمی است. خوردن شکلات توسط حیوانات موجب اختلال در سیستم اعصاب مرکزی و سیستم گردش خون آنها میشود.
14) گرچه شکلات نیز حاوی کافئین است، اما شما باید ۱۲ عدد شکلات بخورید تا به اندازهی نوشیدن یک فنجان قهوه، کافئین دریافت کنید.
15) نسبت آنتیاکسیدانهای شکلات با چای سبز برابری میکند. همچنین مصرف شکلات از پیری زودرس جلوگیری میکند.
16) یکی دیگر از دانستنیهای عجیب در مورد شیرینیها این است که اشتیاق شدید افراد به شیرینی و شکلات ممکن است بر اثر کمبود منیزیم در بدن باشد. منیزیم یک مادهی ضروری در بدن است که موجب ایجاد تعادل در فشار خون و متابولیسم جذب کلسیم میگردد.
17) اگر از شکلات چیپسی استفاده میکنید، بهتر است به آن در هنگام مصرف کرهی کاکائو یا روغن اضافه کنید.
18) از دیگر دانستنیهای عجیب در مورد شیرینیها میتوان این را گفت که پشمک یا آبنبات پنبهای توسط یک دندانپزشک اختراع شد. او این شیرینی جذاب را به کمک شریک زندگی خود کشف کرد.
19) آبنباتچوبی برای اولین بار در قرون وسطی پدیدار شد، یعنی زمانی که اشراف از چوب یا دستهای برای خوردن شکر استفاده میکردند.
20) بر اساس افسانهها، آبنباتهای عصاییشکل در سال ۱۶۷۰ ابداع شدهاند و پیدایش آن به این صورت بوده است که سرپرست یک گروه آلمانی برای ساکت کردن کودکان در حین مراسم کلیسا این ایدهی جذاب به ذهنش خطور کرد.
حقایق جالب دربارهی شیرینیها
1. مفهوم «کیک و شیرینی» با گذشت با تغییرات زیادی مواجه شده است. تحقیقات نشان میدهد که نخستین کیکها، نانهایی مسطح و اولین شیرینیها، خمیرهای گرد و بیضیشکلی بودند که از دو طرف پخته میشدند. یکی از حقایق جالب دربارهی شیرینیها که بسیار کاربردی هم هست این است که بیش از ۲۹٪ مدارس مناطق مختلف ایالات متحده فروش شیرینی را بهدلیل قوانین موجود علیه اضافهوزن، ممنوع کردهاند.
2. یکی از دانستنیهای عجیب در مورد شیرینیها این داستان جالب است که در طول قرن هفدهم، مردم انگلستان بر این باور بودند که نگهداشتن کیکهای میوهای زیر بالش دختران و پسران مجرد سبب باز شدن بخت شخص و رسیدن آنها به سعادت و خوشبختی میشود.
3. شیرینی مرنگ نوعی شیرینی جالب و تزئینی است که با سفیدهی تخم مرغ تهیه میشود. از آنجا که یکی از حقایق جالب دربارهی شیرینیها این است که اغلب شیرینیهای معروف در هنگام جشن عروسی یکی از شاهزادههای اروپایی پدید میآمدند، در مورد این شیرینی نیز نکتهی جالبی وجود دارد. ملکه ویکتوریا اولین شخصی بود که بر روی کیک عروسیاش از مرنگ یا آیسینگ استفاده نمود و بهعلت استفاده از این شیرینی بعدها «Royal icing» لقب گرفت.
4. بسیار جالب است بدانیم که هنگامی که شکر برای اولین بار در قرن دوازدهم به انگلستان وارد شد، آن را با سایر ادویههای گرمسیری مانند زنجبیل، دارچین و زعفران در یک دسته گروهبندی میکردند. حقیقت جالب در مورد این ماده این بود که ثروتمندان از آن بهعنوان چاشنی در غذاهای شور استفاده مینمودند.
5. همانطور که گفته شد یکی از حقایق جالب دربارهی شیرینیها این است که در قرون گذشته مردم از برخی از آنها بهعنوان دارو استفاده میکردند. همچنین در قرن نهم پزشکان از ترکیب شکر با میوهها و ادویهها داروهای زیادی برای چشم و تحریکات آن ساختند.
6. در گذشتهی نهچندان دور در اروپا مردم با شیرینیها و کیکها یک غول میساختند و این در واقع مراسمی متداول در اغلب کشورهای اروپایی بود.
7. در گذشته بیشتر راهبهها شیرینیها را با دستورهای باستانی میپختند و برای تامین هزینهی زندگی خود آن را به مردم میفروختند. این عمل راهبهها عامل ایجاد جنگی بزرگ شد، جنگی میان نانوایان و راهبههایی که در ایام عید با مبلغی منصفانهتر شیرینیهای باکیفیتتر میپختند.
8. بهعنوان نکتهی آخر میخواهیم شما را با یکی از شگفتانگیزترین حقایق جالب دربارهی شیرینیها آشنا کنیم. شیرینی تارت تتن در واقع همان تارت است، اما ماجرا از آنجایی شروع شد که خواهرانی که صاحب یک رستوران و هتل کوچک در فرانسه بودند یک روز بهعلت مشغلهی کاری فراوان تمامی مراحل ساخت تارت را برعکس انجام دادند. آنها در زمان سرو متوجه این موضوع شدند، اما زمانی که با اشتیاق میهمانان پس از خوردن این شیرینی مواجه شدند، تارت تتن را بهعنوان یک دستور پنهان تا مدتها نگه داشتند.
شیرینیهای معروف دنیا
امروزه بهعلت افزایش راههای ارتباطی، علاقهی مردم به گردشگری و تغییر ذائقهی افراد، دایرهی شهرت شیرینیهای معروف دنیا هر لحظه بیشتر میشود. بهطور کلی هر شخص میتواند با توجه به علاقه و سلیقهی خود به یک نوع شیرینی جذاب گرایش داشته باشد؛ اما ما سعی کردیم پرطرفدارترین و معروفترین شیرینیهای دنیا را در این جدول برای شما گردآوری کنیم:
ردیف |
نام شیرینی |
منشأ شیرینی |
مواد تشکیلدهنده |
1 |
کرواسان |
فرانسه |
خمیر هزارلا، گاناش و ... |
2 |
پودینگ خرما |
استرالیا |
شیر، خرما، نشاستهی ذرت |
3 |
پرالین |
فرانسه |
سس کارامل، بادام و ... |
4 |
گز |
ایران |
سفیدهی تخم مرغ، پسته و ... |
5 |
پنکیک |
اروپا و آمریکا |
آرد، تخم مرغ و ... |
6 |
سوهان |
ایران |
جوانهی گندم، شکر و ... |
7 |
چیزکیک |
یونان |
پنیر، بیسکوییت و ... |
8 |
کنوفه |
ترکیه |
رشته، پسته، پنیر و ... |
9 |
مادلین |
فرانسه |
آرد، تخم مرغ، نمک و ... |
10 |
چوروس |
اسپانیا |
آرد، دارچین، کره و ... |
تمام شیرینیهای ذکرشده در جدول بالا از شیرینیهای جذاب و پرطرفدار به شمار میروند که بهطور حتم پشت هرکدام از آنها دانستنیهای عجیب و خواندنی و همچنین حقایق زیادی نهفته است که برای یافتن داستان آنها تنها کافیست کنجکاو باشید.
جمعبندی
مقالهی بالا تنها بخشی عظیم از لیست بیپایان حقایق جالب دربارهی شیرینیها و دانستیهای عجیب در مورد شیرینیها بود و این تمام ماجرا نیست. هرچه به سمت جلو برویم، بهطور حتم ما هم داستانهای زیبایی را از خود بهجای خواهیم گذاشت. بسیار خوشحالیم که سایت ما را بهمنظور افزایش دانستههای خود در خصوص حقایق جالب دربارهی شیرینیها انتخاب نمودید.
منابع
1- https://en.wikipedia.org/wiki/Delicacy
2- https://www.farmersalmanac.com/15-fun-facts-about-chocolate-candy-23425
3- https://www.bakerykart.com/baking-world-blog/blog-detail/baking-world-blog-general/10-amazing-facts-about-desserts
4- https://mobile-cuisine.com/did-you-know/cake-fun-facts-2/
5- https://www.floweraura.com/blog/15-exquisite-fun-and-interesting-facts-about-cake
6- https://www.entitymag.com/national-pastry-day-5-facts/
7- https://www.r2rmarkets.com/nl/enews/3112/cook-remodeling/3.html
8- https://coffee-brewing-methods.com/coffee/what-is-coffee/
9- https://www.britannica.com/topic/pizza