طرز تهیهی بستنی خانگی
پنجشنبه 02 بهمن 99 دستور سرآشپز
بستنی، یکی از پرطرفدارترین دسرهای موجود در تمام کشورها است. همانطور که میدانید این دسر خوشمزه با طعمهای مختلفی تهیه و سرو میشود و با استفاده از میوههای گوناگون، کاکائو، قهوه و طعمدهندههای دیگر آن را تهیه میکنند. در مراسم مختلف بستنی را بهعنوان دسر سرو میکنند و در کنار علاقمندان بسیار زیادی که در فصلهای گرم سال دارد، در دیگر مواقع سال نیز مخاطبان خاص خود را داراست.
در کنار ویژگیهایی که ذکر شد، فروش بستنی سالانه سود زیادی را برای فروشندگان و تولیدکنندگان این مادهی غذایی حاصل مینماید. در کشورهای مختلف مغازههای متعددی تمام درآمد خود را از فروش همین خوراکی به دست میآورند. فروشندهی بستنی را در زبان لاتین "Ice Cream Man" مینامند. عوامل مختلفی مانند فصل سال، اعتماد مشتریان به محل عرضه، کیفیت و میزان پتانسیل عرضه در یک روز از فاکتورهای موثر در مقدار فروش آن است. بستنی مدرن برای اولین بار در قرن شانزدهم میلادی توسط آشپزهای ایتالیایی معرفی شد، هر چند شواهدی مبنی بر ارائهی دسری مشابه به آن در انگلستان حتی پیشتر از ایتالیاییها وجود دارد.
یکی از نکاتی که این دسر را متمایز میکند، امکان تهیهی آن در خانه است. خیلی از شما توانایی تهیهی بعضی از خوراکیهایی که به صورت بیرونبر ارائه میشوند را دارید، اما گاهی اوقات با خودتان میگویید"با اینکه تمام دستورات را بهصورت دقیق اجرا نمودهاید، مزهی نمونهی خریداری شده را نمیدهد". در ادامهی این مطلب شما با طرز تهیهی بستنی خانگی آشنا میشوید و اگر مراحل آن را به درستی طی کنید و از اشتباهاتی که ذکر شده بپرهیزید، میتوانید در کنار خانواده و دوستانتان یک دسر فوقالعاده را تجربه کنید.
انواع بستنی
دنیای بستنیها، دنیای بزرگ و سردرگم کنندهای است. انواع متفاوتی از بستنی وجود دارد که آشنایی با آنها میتواند بسیار مهیج باشد. با شروع تابستان و گرمای هوا احتمال اینکه در فروشگاههای مختلف افرادی را در حال انتخاب بستنی مورد علاقهشان مشاهده کنید، بسیار زیاد است. تفاوت عمدهی میان بستنیها در طرز تهیهی آنها است، هرچند در بعضی از آنها بخشی از موارد اولیه نیز متفاوت است. مواد اولیهی این بستنیها بسته به طعم آنها نیز میتواند متفاوت باشد، مزههایی همچون میوهای، کاکائویی و قهوه از طعمهای پرطرفدار بستنی هستند. گاهی اوقات آشپزان خوشذوق برای ایجاد تنوع از خلال و پودر پسته و بادام نیز برای تزئین بستنیهایشان استفاده میکنند.
طرز تهیهی بستنی خانگی
انسانها از چشیدن مزههای مختلف لذت میبرند. برای عموم انسانها تجربه کردن طعمهای جدید اتفاق خوشایند و جذابی است. در این بین دستهای از آنها ایجاد طعمهای جدید را به چشیدن آنها ترجیح میدهند. بستنی خانگی طرز تهیهی نسبتا آسانی دارد، اما برخی از مراحل تهیهی بستنی خانگی بسیار حساس و مستلزم توجه و تمرکز زیادی است. تهیهی بستنی خانگی بدون دستگاه بستنیساز یکی از دغدغههایی است که به منظور برطرف نمودن آن، سه روش برای تهیهی بستنی خانگی در این مطلب به شما ارائه داده میشود.
هر چند نمیتوان منکر این قضیه شد که دستگاههای بستنیساز بهترین نتیجه را حاصل میکنند، اما قصد داریم در این مطلب بهترین طرز تهیهی بستنی خانگی بدون دستگاه بستنیساز را با شما به اشتراک بگذاریم. یکی از این روشها بسیار ساده و تنها دارای دو مادهی اولیهی اصلی است و دو روش دیگر نیز روشهای سادهای هستند که ممکن است یکی از آنها را از دوران مدرسه به یاد داشته باشید.
هر چند حاصل این دستورات نمیتواند با بستنیهای تهیهشده توسط دستگاههای بستنیساز رقابت کند، اما بهراحتی میتوان گفت اگر طبق دستور تهیهای که ارائه میگردد آماده شود، میتواند بسیار خوشطعمتر از بستنیهایی باشد که از شرکتهای مختلف خریداری میکنید.
طرز تهیهی بستنی خانگی اول (دارای دو مادهی اولیهی اصلی)
مواد مورد نیاز:
1) دو فنجان خامهی سرد شده
2) ۰.۳۹ (سی و نه صدم) لیتر شیر متراکم سرد
3) نصف قاشق چایخوری وانیل
دستور تهیهی بستنی خانگی:
تا زمانی که خامه حالت محکمی به خود بگیرد، آن را در ظرفی هم بزنید. به آرامی شیر متراکم و وانیل را به آن اضافه کنید و مخلوط کردن آنها را تا هنگامی که کاملا یک دست شوند ادامه دهید. همچنین میتوانید از هرگونه طعمدهنده نیز در آن استفاده نموده و مخلوط کردن آنها را ادامه دهید.
حال مواد را درون ظرفی که میخواهید بستنی در آن آماده شود، بریزید و در ظرف را با یک پلاستیک بپوشانید تا در تماس با هوای اطراف نباشد. حداقل شش ساعت آن را فریز نموده و تا پیش از استفاده نیز آن را درون فریزر نگه دارید.
طرز تهیهی بستنی خانگی روش های دوم و سوم
مواد مورد نیاز:
1) یکچهارم فنجان شیر کامل سرد
2) سهچهارم فنجان شکر
3) دو فنجان خامهی سرد شده
4) یک قاشق سوپخوری وانیل
5) یکچهارم قاشق چایخوری نمک
دستور تهیهی بستنی خانگی با روش فریز کردن و هم زدن و روش پلاستیک فریزری:
طی ۱ الی ۲ دقیقه شیر کامل و شکر را طوری با هم مخلوط کنید که اثری از دانههای شکر باقی نماند. خامه، وانیل و نمک را تا زمانی که بهخوبی مخلوط شوند، در ظرفی دیگر هم بزنید. اگر مخلوط سرمای خودش را از دست داده است، آن را حدود سی دقیقه درون یخچال قرار دهید تا مجددا سرد شود. سپس این دو را با هم مخلوط کنید تا یک مخلوط یک دست حاصل شود.
تا اینجا این دو دستور تهیهی بستنی خانگی مشابه یکدیگر بودند، اما از این مرحله به بعد تفاوتهایی ظاهر میشود که بهطور جداگانه به آنها میپردازیم.
روش فریز کردن و هم زدن:
مخلوط را در یک ظرف با جنس استیل ریخته و آن را به مدت چهل و پنج دقیقه فریز کنید. به محض اینکه شروع به یخ زدن نمود، آن را از فریزر خارج کنید و با یک قاشق آن را با قدرت و سرعت بالا هم بزنید. این کار را هر سی دقیقه تکرار کنید. اگر یک مخلوطکن برقی داشته باشید، میتوانید از آن استفاده کنید و چیزی حدود دو الی سه ساعت به این کار ادامه دهید.
روش پلاستیک فریزری:
مخلوط را در یک پلاستیک فریزر بریزید و تا جایی که میتوانید هوای درون آن را خالی کنید. دوباره آن را در یک پلاستیک فریزر دیگر قرار دهید و هوای درون آن را حدالامکان خالی کنید.
یک پلاستیک بزرگتر بردارید و آن را با یخهای خردشده پر کنید و مقداری نمک درشت هم درون آن بریزید و مخلوط را درون آن قرار دهید. نمک درون کیسهی پلاستیکی گرمای اطراف مخلوط را جذب میکند و باعث سردتر شدن مخلوط میشود.
آن را درون یک ظرف گذاشته و یا با استفاده از یک دستکش شروع به تکان دادن آن کنید، مطمئن شوید که یخها اطراف بستنی را پوشاندهاند. اینکار را بین پنج تا هشت دقیقه یا تا زمانی که مخلوط یخ بزند، بهطور مداوم انجام دهید.
هرچه با شدت بیشتری تکان داده شود در پایان بستنی شما صافتر خواهد بود.
تا اینجا شما با سه راهکار ساده و آسان برای تهیهی بستنی خانگی آشنا شدید.
اشتباهات رایج در تهیهی بستنی خانگی
در عین حال که تهیهی بستنی خانگی امری ساده است، اما همانطور که اشاره شد نیازمند دقت و تمرکز زیادی است. همچنین شما باید مراقب اشتباهات رایجی که افراد بهطور متداول هنگام تهیهی بستنی خانگی مرتکب آن میشوند نیز باشید.
در اینجا پنج مورد از این اشتباهها را بررسی میکنیم:
1) استفاده از لبنیات کم چرب: در تمام وعدههای غذایی سلامت غذایی حائز اهمیت است، اما هنگام تهیهی بستنی خانگی جایی برای این مراقبتها نیست. بستنی خانگی یکدست بودن و طعم خود را مدیون خامه و شیر کامل است و استفاده از لبنیات کم چرب باعث میشود، چسبندگی و مزهی دلچسب بستنی خانگی ایجاد نشود.
2) تهیهی بستنی در ظرف گرم: ظرفی که قصد دارید مواد بستنی را به همراه آن درون فرزر قرار دهید، باید حتما سرد باشد. پس ضمن برنامهریزی، سعی کنید حداقل یک روز قبل ظرف را درون فریزر بگذارید تا کاملا سرد باشد. این امر تاثیر به سزایی در فرایند تهیهی بستنی شما دارد زیرا فرآیند یخ زدن آن را در فریزر کوتاهتر میکند.
3) ریختن مخلوط گرم اولیه در دستگاه: همانطور که دمای ظرف تهیهی بستنی حائز اهمیت است، مواد اولیه نیز نباید گرم و حتی در دمای اتاق باشند. تمام مواد اولیه باید دمای پایین داشته باشند، مخصوصا اگر قصد تهیهی بستنی با یک دستگاه بستنیساز را داشته باشید. هرچه مخلوط اولیه سردتر باشد، بهتر است.
4) ریختن بیش از اندازهی مخلوط اولیه: همهی شما میخواهید بیشترین مقدار بستنی خانگی را داشته باشید، اما پر نمودن بیش از اندازهی دستگاه بستنیساز راه حل مناسبی برای این کار نیست، زیرا در کنار مقدار زیاد شما نیازمند کیفیت مناسب هم هستید. اگر دستگاه را بیش از مقدار استاندارد پر کنید، فرآیند هم زدن در آن بهخوبی انجام نمیشود، در نتیجه کیفیت بستنی شما کاهش پیدا میکند. مقدار استاندارد برای دستگاههای بستنیساز سهچهارم ظرف آنهاست که اندازهی آن در دستگاههای مختلف متفاوت است.
5) فریز کردن بستنی: هنگامی که دستگاه شروع به هم زدن مواد اولیه میکند، حتی اگر این کار را بهمدت طولانی ادامه دهد، صافی مورد نظر شما را به بستنی خانگی نمیدهد. در بین مراحلی که آنها را به دستگاه بستنیساز خود واگذار میکنید، بعد از مخلوط شدن کامل مواد اولیه آنها را چند ساعت درون فریزر بگذارید تا یخ بزند، سپس مجددا مخلوط را درون دستگاه بریزید. اینکار باعث میشود بستنی شما صافی مورد نظرتان را پیدا کند.
دقت داشته باشید، دو مورد چهار و پنج برای کسانی است که میخواهند با استفاده از دستگاههای بستنیساز بستنی خانگی تهیه کنند.
جمعبندی
تهیهی بستنی خانگی یک تجربهی جدید و خوشطعم برای تمام کسانی است که تاکنون آن را امتحان نکردهاند. همانطور که مشاهده نمودید، سه راهکار بسیار ساده و کمهزینه برای تهیهی بستنی خانگی بدون دستگاه بستنیساز به شما ارائه شد. یکی از نکات حائز اهمیت در این روشها استفاده نکردن از آرد ثعلب یا گیاه ارکیده است. سادگی، در عین کیفیت بالای بستنی، هدفی است که حتی با استفاده از روش اول که تنها دو مادهی اولیه دارد نیز حاصل میشود.
اگر شما هم تاکنون تجربهی تهیهی بستنی خانگی را نداشتهاید، فرصت مناسبی است تا با استفاده از دستورات تهیهی این مطلب و چند مادهی اولیهی ساده و صرف تنها چند ساعت یک دسر فوقالعاده برای خود و خانواده و یا دوستانتان تهیه کنید. در عین اینکه به طرز تهیهی بستنی خانگی توجه میکنید، نیم نگاهی هم به اشتباهات رایج بيندازيد تا این ایرادات مرسوم را تکرار نکنید زیرا تاثیر زیادی در کیفیت و طعم بستنی خانگی شما خواهد داشت.
فراموش نکنید که تهیهی بستنی خانگی در کنار سادگی و مواد اولیهی کمی که دارد، بسیار نیازمند توجه، دقت و تمرکز است چون اگر در یکی از مراحل اشتباهی رخ دهد، نتیجهی کار یکدست بودن و طعم خوش خود را از دست خواهد داد.