طرز تهیه نان لواش خانگی روی ساج
یکشنبه 17 فروردین 99 دستور سرآشپزبیشک پخت نان و شیرینی خانگی برای بسیاری از افراد جذاب و لذتبخش میباشد. خوشمزگی نان خانگی که با بهترین کیفیت پخته میشود را نمیتوان انکار کرد. درست کردن نان لواش در خانه به سادگی امکانپذیر است و شما میتوانید در این ایام با پخت نان خانگی، عطر خوش زندگی را در خانههای خود بپراکنید. در صورتی قصد یادگیری طرز تهیه نان لواش خانگی روی ساج را دارید، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
امروزه به دلیل شیوع گسترده ویروس کرونا بسیاری از افراد ترجیح میدهند تا مایحتاج روزانه خود را در درون خانه آماده کرده و تا حد امکان از خرید مواد غذایی پرهیز نمایند. به همین دلیل نیز بسیاری از خانمهای هنرمند و آقایان باسلیقه اقدام به پخت نان خانگی میکنند. یکی از نانهایی که به راحتی آماده میشود، نان لواش خانگی است. شما میتوانید به آسانی هرچه تمامتر نانی خوشطعم و خوش عطر آماده نمایید. مسلماً تهیه نان خانگی خیال شما را از عدم ابتلا به هر نوع ویروس راحت خواهد کرد. ما در قنادی اینترنتی ناتلی قصد داریم تا طرز تهیه نان لواش خانگی روی ساج را آموزش دهیم.
نان لواش، تازه، خوشمزه و آسان
مسلماً شما تا به حال به کباب فروشی رفتهاید. بسیاری از کبابیها اقدام به پخت نان تازه در حضور مشتری میکنند. این سری از کباب فروشیها به نان داغ کباب داغ معروفاند که طرفداران زیادی نیز دارند. خوردن نان داغ که عموماً یا در تنور و یا بر روی ساجها پخته میشوند، لذت خاصی به همراه دارد.
شما میتوانید به راحتی نان لواش را در خانههای خود بپزید. بهشرط آن که طرز تهیه نان لواش خانگی روی ساج را بدانید. ما در این مقاله مواد مورد نیاز و ابزار لازم را برای شما شرح داده و شما را برای پخت نانی تازه همراهی میکنیم.
مواد مورد نیاز برای پخت نان لواش خانگی
داشتن پیمانهای مناسب برای اندازهگیری مواد مورد نیاز اولین قدمی است که برای پخت نان خانگی به آن باید توجه کنید. عموماً در خانه اکثر ایرانیها لیوانهای دستهدار موسوم به لیوانهای فرانسوی موجود است. به همین دلیل نیز ما در این مقاله سعی کردهایم تا پیمانه خود را بر این اساس قرار دهیم تا تمامی افراد بتوانند با کمترین امکانات موجود اقدام به پخت نان نمایند. در زیر به مواد مورد نیاز برای پخت نان اشاره خواهیم کرد:
- آرد: برای پخت نان لواش شما نیاز به 1 لیوان آرد گندم و 1 لیوان آرد سفید دارید
- نمک: 1 قاشق چایخوری سر صاف نمک برای این مقدار از آرد کافی است
- شکر: 1 قاشق مرباخوری شکر نیز برای طعم بهتر نان نیاز دارید
- خمیرمایه: برای پخت نان مهمترین ماده خمیرمایه است که به میزان 1 قاشق باید از آن استفاده کنید
- آب ولرم: شما برای پخت نان لواش نیاز به 4/1 لیوان آب ولرم برای به عمل آمدن خمیرمایه و 2/1 لیوان آب ولرم برای درست کردن خمیر نیاز خواهید داشت.
توجه داشته باشید که شما میتوانید میزان آب را تا حد کمی زیاد و یا کم کنید. شما میتوانید به تناسب شلی و یا سفتی خمیر خود به اندازه نیاز آب اضافه نمایید.
ابزار مورد نیاز برای پخت نان
شما برای پخت نان خانگی نیاز به وردنه، بالشتک نان پی، اجاق گاز و ساج دارید. ساج نوعی چدن دایرهای و گود است که میتوانید بر روی آن انواع نان از جمله لواش را بپزید. استفاده از ساج به راحتی ممکن است و شما میتوانید از این محصول هم بر روی اجاق گاز و هم بر روی هیزم استفاده کنید.
برای استفاده از ساج باید آن را قبل از استفاده بهخوبی داغ نمایید. این کار موجب میشود تا خمیر شما بر روی چدن نچسبیده و به راحتی جدا شود. زیرا برای پخت نان لواش شما باید هر دو طرف خمیر را برای روی ساج قرار داده و آن را بپزید.
ساج یکی از ابزار سنتی پخت نان محسوب میشود که امروزه جایگاه ویژهای را در بین شهرنشینان پیداکرده است. علاقه به پخت نان خانگی موجب رونق این ابزار کاربردی و ساخت انواع مختلف آن با متریالی از جمله استیل و چدن شده است. واضح است که شما برای طرز تهیه نان لواش خانگی روی ساج به ساج نیاز خواهید داشت.
طرز تهیه نان لواش خانگی روی ساج
در زیر به مراحل پخت نان خانگی اشاره خواهیم کرد.
مرحله اول
طرز تهیه نان لواش خانگی روی ساج بسیار آسان بوده و شما میتوانید با صرف زمان کمی آن را تهیه نمایید. برای تهیه نان لواش ابتدا باید خمیرمایه، شکر و آبی که برای تهیه خمیرمایه در نظر گرفتید را با یکدیگر مخلوط نمایید. دقت داشته باشید که آب باید ولرم باشد. به طوری که نه سرد باشد و نه به اندازهای داغ باشد که دست شما را بسوزاند. پس از مخلوط کردن مواد مذکور ظرف درب را ببندید و 10 دقیقه صبر کنید تا خمیرمایه عمل بیاید.
مرحله دوم
آرد را چند بار بهخوبی الک کنید تا به طور کامل صاف و بدون گره شود. دقت داشته باشید که میزان آرد گندم و آرد سفید باید یکسان باشد تا خمیر شما طعم بهتری پیدا کند. پس از الک کردن آردها نمک را به آن اضافه نمایید و آرد را خوب مخلوطکنید تا آرد حسابی مزه دار شود.
مرحله سوم
خمیرمایه به عمل آمده را کمکم به آرد اضافه کنید. توجه داشته باشید که خمیرمایه باید در چند مرحله به آرد اضافه شود و پس از اضافه کردن مقداری از خمیرمایه باید آرد را بهخوبی هم زده و ورز دهید تا خمیر یکدستی به وجود آید.
ورز دادن خمیر از میزان چسبندگی آن کم خواهد کرد. شما میتوانید در صورت لزوم کمی آرد بر روی خمیر بپاشید تا خمیری مناسب برای پخت نان آماده شود. میزان زمان مناسب جهت ورز دادن برای تهیه خمیر 10 دقیقه است.
مرحله چهارم
خمیر را در کاسهای گذاشته و روی آن را با نایلون و یا سلفون بپوشایند و 1 ساعت آن را در دمای محیط قرار دهید. پس از گذشت زمان مذکور دوباره آن را ورز داده و چانه خمیر را درست کتید. پس از گرفتن چانه دوباره به خمیر استراحت دهید. مدت زمان مورد نیاز برای این مرحله 30 دقیقه است.
مرحله پنجم
روی سطح کار کمی آرد بپاشید و خمیر را با وردنه باز کنید. خمیر نان لواش خانگی باید نازک و یکدست باشد. پس از باز شدن خمیر آن را روی بالشتک خمیر بگذارید و بر روی ساج قرار دهید. همانطور که بیان شد برای این کار باید ساج خود را از قبل گرم کرده باشید تا نان به آن نچسبد. زمانی که یکطرف نان پخت، آن را برداشته و بااحتیاط طرف دیگر را نیز بپزید.
برای نگهداری نان لواش بهتر است آن را درون پارچه و یا سفره قرار دهید. این کار موجب جلوگیری از خشک شدن نان خواهد شد.
همانطور که بیان شد طرز تهیه نان لواش خانگی روی ساج بسیار آسان بوده و شما میتوانید با صرف کمترین هزینه خوشطعم ترین و سالمترین نانها را در خانهی خود بپزید.