آموزش شیرینی نعلی با پیمانه + نکات مهم و کاربردی پخت آن
یکشنبه 06 بهمن 98 دستور سرآشپز
پخت شیرینی های خانگی یکی از جذاب ترین کارها برای علاقه مندان به آشپزی و شیرینی پزی است. البته پخت این نوع شیرینی ها علاوه بر جذابیت مزایای دیگری نیز دارد که مهم ترین آن عطر و طعم بی نظیر و منحصر به فرد این کیک های خانگی است. همچنین اطمینان از کیفیت مواد اولیه می تواند لذت خوردن این شیرینی ها را دوچندان نماید. در بین شیرینی های خانگی همچون ساق عروس، پادرازی، پفکی، قرابیه و ... به جرئت می توان گفت شیرینی اشکی یا نعلی پرطرفدارترین و محبوب ترین شیرینی است. این شیرینی خوشمزه که به دلیل شکل نعل مانندش به شیرینی نعلی معروف شده است را می توان با ساده ترین و در دسترس ترین مواد تهیه نمود. در ادامه این مطلب قصد داریم طرز تهیه شیرینی نعلی مرحله به مرحله و شیرینی نعلی با روغن مایع را به شما آموزش دهیم همچنین به دلیل اینکه ممکن است برخی به ترازو دسترسی نداشته باشند آموزش شیرینی نعلی با پیمانه را برای شما آماده نموده ایم.
آموزش شیرینی نعلی با پیمانه
مواد لازم | |
آرد | 2 پیمانه |
کره | یک پیمانه |
پودر بادام | 2 قاشق غذا خوری |
پودر قند | 1/2 پیمانه |
زرده تخم مرغ | 2 عدد |
وانیل یا رنده ی پوست پرتقال | به میزان لازم |
طرز تهیه:
ابتدا کره و پودر قند را با همزن بزنید تا زمانی که کاملاً یکدست و سفید گردد. سپس زرده تخم مرغ و وانیل یا رنده پوست پرتقال را به ترکیب اضافه نموده و هم بزنید. در مرحله بعد پودر بادام را اضافه نموده و درنهایت آرد را روی مواد الک نمایید. مواد را به خوبی با یکدیگر مخلوط نمایید و خمیر به دست آمده را با دست کمی ورز دهید. توجه داشته باشید که این خمیر به دلیل وجود کره در مواد آن نباید زیاد ورز داده شود زیرا به روغن می افتد و در هنگام پخت شکل خود را از دست میدهد. پس از آماده شدن خمیر، روی یک سطح صاف کمی آرد بپاشید. مقداری از خمیر را برداشته و به صورت استوانه ای درآورده و به اندازه دلخواه برش دهید.
قسمت های برش خورده را به شکل یک نعل درآورید و داخل سینی فر که کف آن را کاملاً چرب کرده اید، بچینید. فر را از یک ربع قبل با دمای 150 درجه سانتی گراد گرم نمایید و شیرینی ها را به مدت 20 دقیقه داخل فر قرار دهید تا پخته شوند.
پس از پخته شدن شیرینی ها قسمتی از آن ها را در شکلات آب شده فرو ببرید و از پودر پسته یا نارگیل برای تزئین روی آن ها استفاده نمایید. به همین سادگی آموزش شیرینی نعلی با پیمانه به پایان رسید.
شیرینی نعلی با روغن مایع
در این بخش از آموزش شیرینی نعلی با پیمانه به آموزش پخت شیرینی نعلی با روغن مایع می پردازیم زیرا ممکن است برخی افراد از طعم غالب کره در شیرینی زیاد خوششان نیاید. این افراد میتوانند همانگونه که در دستور زیر آموزش داده شده است از مقدار کمی کره به همراه مقداری روغن مایع استفاده کنند.
مواد لازم | |
آرد سفید قنادی | 120 گرم |
کره | 70 گرم |
پودر شکر | 50 گرم |
شکلات شیری | 200 گرم |
تخممرغ کامل | 1 عدد |
روغن مایع | 2 قاشق سوپ خوری |
سفیده تخممرغ | 1 عدد |
خلال بادام | برای تزیین |
طرز تهیه شیرینی نعلی با روغن مایع
ابتدا کره ی نرم شده را به همراه پودر قند با دور کند همزن مخلوط نمایید. هنگامی که ترکیب کره و پودر قند به خوبی مخلوط شد و به رنگ کرم درآمدند تخم مرغ ها را اضافه کرده و با همزن بزنید. در مرحله بعد آرد را به صورت یک باره اضافه نموده و به وسیله همزن با سایر مواد به خوبی مخلوط نمایید. وقتی خمیر کاملاً یکدست شد آن را درون یک کیسه فریزر قرار داده و به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید تا استراحت کند. این کار باعث میشود خمیر اصطلاحاً عمل آمده و چسبندگی آن از بین برود. پس از یک ساعت خمیر را از یخچال خارج نموده و گلوله هایی به اندازه نصف گردو از خمیر برداشته و با دست به شکل استوانه ای درآورید سپس دو سر استوانه را به هم نزدیک کنید تا به شکل نعل دربیاید.
این خمیر را می توانید به اشکال مختلفی درآورید. یکی دیگر از روش های شکل دادن به شیرینی نعلی این است که خمیر را به صورت استوانه های باریک و کوتاه درآورده و دیگر سروته خمیر را به یکدیگر نزدیک نکنید. سپس با استفاده از یک قلم مو مقداری سفیده تخممرغ را که با چنگال هم زده اید روی آن بمالید و روی آنها را با خلال بادام بپوشانید. سفیده تخم مرغ کمک میکند خلال ها به شیرینی بچسبند. هنگامی که همه شیرینی ها را آماده کردید کف سینی فر را با یک کاغذ روغنی بپوشانید و شیرینی ها را روی آن بچینید و به مدت 15 دقیقه در فری که از قبل گرم کرده اید قرار دهید تا شیرینی ها بپزند.
وقتی که شیرینی ها پخته شدند آنها را از فر خارج کرده و اجازه دهید کمی خنک شوند. در این فاصله شکلات ها را به همراه مقدار کمی روغن مایع در یک ظرف مناسب ریخته و به روش بن ماری ذوب نمایید. هنگامی که شیرینی ها خنک شدند به آرامی یک طرف آنها را در شکلات ذوب شده فروببرید و روی شکلات ها را با پودر پسته، نارگیل یا ترافل های رنگی تزئین نمایید.
فوتوفنهای پخت شیرینی نعلی یا اشکی
- در تهیه این شیرینی هرگز از شکر به جای پودر قند استفاده نکنید.
- در طرز تهیه شیرینی نعلی ساده می توانید به جای کره در پخت این شیرینی از مارگارین یا روغن صاف قنادی نیز استفاده نمایید.
- اگر به روغن صاف دسترسی ندارید می توانید روغن جامد را روی شعله ملایم حرارت دهید تا مایع شود. مراقب باشید روغن داغ نشود. سپس روغن مایع شده را در یخچال قرار دهید تا ببندد و استفاده نمایید.
- برای پخت هر نوع شیرینی ازجمله شیرینی نعلی یا اشکی قبل از انجام هر کار بهتر است موادی مانند کره، تخم مرغ و شیر را خارج از یخچال قرار دهید تا به دمای محیط برسند.
- به خاطر داشته باشید زمان پخت شیرینی نعلی با توجه به شرایط فر متفاوت است و ممکن برای برخی 15 دقیقه و برای برخی دیگر به 20 دقیقه زمان نیاز داشته باشد.
چرا شیرینی نعلی ترک میخورد؟
مهم ترین علت ترک خوردن شیرینی نعلی این است که آرد زیادی به خورد خمیر می دهید. آردها بسته به کیفیتی که دارند جذب متفاوتی نیز دارند بنابراین بهتر است برای جلوگیری از ترک خوردن شیرینی نعلی آرد را کمکم اضافه نمایید و هر زمان خمیر به کیفیت مناسب رسید دیگر به آن آرد اضافه نکنید. البته میزان گرم شدن روغن و کره نیز در مقدار آرد جذب شده تأثیر بسیاری دارد. بهتر است کره تنها به اندازه ای گرم شود که با همزن قابل زدن باشد و کاملاً آب نشود.
سخن پایانی:
در این مطلب سعی کردیم تا به بررسی ریزترین نکات آموزش شیرینی نعلی با پیمانه بپردازیم تا به راحتی بتوانید این شیرینی خوشمزه و محبوب را در منزل تهیه کنید. همچنین شما میتوانید شیرینی نعلی و سایر کیک و شیرینیهای مورد علاقهتان را از طریق وب سایت قنادی ناتلی به صورت آنلاین تهیه کنید.