آموزش طرز تهیه کیک خیس زعفرانی بدون فر + نکات مهم پخت آن
پنجشنبه 28 آذر 98 دستور سرآشپزآشنایی با طرز تهیه کیک خیس زعفرانی بدون فر ، بدون شک یکی از ساده ترین راه ها برای پخت این کیک بی نظیر است. اگر فکر میکنید پختن کیک خیس زعفرانی کار بسیار سختی است و از عهده ی شما برنمی آید در این مقاله با ما همراه باشید تا شمارا با آسانترین شیوه ی طرز تهیه کیک خیس زعفرانی بدون فر آشنا نماییم. کیک خیس همان طور که از نامش پیدا است، بافتی مرطوب و بسیار نرم دارد و به سرعت در دهان آب میگردد. برای مرطوب کردن بافت این کیک معمولاً از یک سس شیرین همچون سس شکلاتی یا شربت زعفرانی استفاده می شود. این کیک انواع مختلفی دارد ازجمله کیک خیس ترکیه، کیک خیس براونی، کیک خیس قابلمه ای، کیک خیس شکلاتی، کیک خیس زعفرانی و کیک خیس یخچالی.
کیک خیس زعفرانی به دلیل عطر، طعم و مزه فوق العاده ای که دارد یکی از پرطرفدارترین انواع کیک خیس است. همان طور که میدانید زعفران یکی از ارزشمندترین و گران قیمت ترین ادویه های جهان است و از آن با نام طلای سرخ نیز یاد میشود. در طب سنتی برای زعفران خواص بسیاری ذکر شده است که از جمله مهم ترین آن ها خاصیت ضدافسردگی و آرام بخشی آن است. همچنین این گیاه شگفت انگیز به دلیل دارا بودن مقادیر زیادی منگنز، ویتامین C، آهن ، پتاسیم و ویتامین B6 در تقویت هورمون های جنسی، رفع گرفتگی عضلات، تصفیه خون و بسیاری از موارد دیگر نیز بسیار مؤثر است.
طرز تهیه کیک خیس زعفرانی بدون فر
استفاده از زعفران در پخت این کیک باعث شده است، که نه تنها شکل ظاهری این کیک بسیار زیباتر شود و عطر و طعم لذیذتری داشته باشد بلکه تمامی خواص بی نظیر آن نیز در این کیک موجود باشد. از این کیک میتوانید به عنوان یک دسر خوشمزه برای عصرانه، چاشت بچه ها یا پذیرایی در میهمانی های خود استفاده نمایید. یادگیری طرز تهیه کیک خیس زعفرانی بدون فر می تواند یک تجربه ی جدید و هیجان انگیز برای شما باشد.
طرز تهیه:
ابتدا تخم مرغ ها را در ظرفی بشکنید و وانیل را به آن اضافه نموده و با همزن بزنید. شکر را به آرامی به ترکیب اضافه کرده و به مدت 10 دقیقه با همزن بزنید تا تخم مرغ ها پف کرده و حجم آنها دو برابر شود. در مرحله بعد زعفران آب کرده، روغن، شیر و گلاب را اضافه کرده و مخلوط را به خوبی هم بزنید تا مواد کاملاً با یکدیگر ترکیب گردند.
آرد و بکینگ پودر را با یکدیگر مخلوط کرده و الک نمایید(بهتر است مخلوط آرد و بکینگ پودر را سه بار الک کنید؛ این کار کمک میکند بافت کیک شما پوک تر و نرم تر شود) سپس آن را به آرامی به مخلوط اضافه نموده و به وسیله یک همزن دستی به آرامی آن را ترکیب نمایید. سعی کنید هنگام ترکیب آرد با سایر مواد، تنها از یک جهت مواد را هم بزنید. برای پخت این کیک بدون فر از دو روش می توانید استفاده کنید.
-
پخت کیک در تابه دوطرفه
-
پخت کیک در قابلمه
برای پخت این کیک در قابلمه شما به یک قابلمه که از قالبتان بزرگ تر باشد نیاز دارید. ابتدا قابلمه را با در بسته به مدت 15 دقیقه روی شعله با حرارت ملایم قرار داده و اجازه دهید گرم شود. سپس یک پایه فلزی یا ظرف نسوز کف قابلمه گذاشته و قالب را روی آن قرار دهید و درب قابلمه را ببندید. فراموش نکنید که برای پخت کیک در قابلمه حتماً باید از دم کنی استفاده کنید. برای پختن این کیک در قابلمه به یک ساعت زمان نیاز دارید. پس از گذشت یک ساعت درب قابلمه را بردارید و با یک خلال دندان تست کنید، اگر کیک کاملاً پخته بود شعله را خاموش نمایید.
چنانچه میخواهید هر دو طرف کیکتان طلایی شود، می توانید پس از خارج کردن کیک از قابلمه آن را در یک ماهیتابه نچسب برگردانید و 20 دقیقه به آن زمان دهید تا با حرارت ملایم طرف دیگر کیک نیز کاملاً طلایی گردد سپس شعله را خاموش نمایید.
طرز تهیه شربت کیک
بهتر است در مدت زمانی که کیک شما در حال پختن است، شربت آن را آماده نمایید. برای تهیه شربت آب ، شکر و پودر هل را روی حرارت قرار دهید تا به جوش آیند. سپس اجازه دهید شربت شما کمی غلیظ شود. غلظت آن باید به قدری باشد که تنها از حالت آبکی درآید. سپس شعله را خاموش کرده و اجازه میدهیم تا کمی شربت سرد شود. برای خوش عطر و خوش رنگ شدن این شربت شما می توانید از مقداری زعفران آب کرده نیز استفاده نمایید.
پس از آماده شدن کیک، با یک چنگال یا خلال دندان سوراخ هایی روی کیک ایجاد کنید و شربت سرد شده را با قاشق روی کیک بریزید. توجه داشته باشید شربت را به اندازه روی کیک بریزید که کیک شما خمیر نشود. کیک را در یخچال قرار دهید تا سرد شود و شربت کاملاً به خورد آن برود. پس از سرد شدن شما می توانید این کیک را با خامه یا گاناش شکلاتی تزئین نموده و از طعم و مزه فوق العاده آن لذت ببرید.
نکات مهم در طرز تهیه کیک خیس زعفرانی بدون فر
- یکی از نکات مهم در پخت انواع کیک ها ازجمله کیک خیس زعفرانی این است که برای کیفیت بهتر بافت کیک باید موادی مانند شیر، تخممرغ و کره یا روغن را حداقل نیم ساعت از قبل از درست کردن، خارج از یخچال قرار دهید تا به دمای محیط برسند.
- برای پخت کیک خیس زعفرانی حتماً به خاطر داشته باشید که ارتفاع مواد در قالب یا قابلمه نباید خیلی زیاد باشد زیرا در این صورت شربت خوب به خورد مواد کیک نمی رود و ممکن است به بخش هایی از کیک نرسد.