طرز تهیه کیک خیس با دو طعم متفاوت و بینظیر
سه شنبه 26 آذر 98 دستور سرآشپزبرای طرز تهیه کیک خیس رسپی های متفاوتی وجود دارد، که هریک طعم و مزه ای خاص و منحصر به فرد دارند. هر یک از این رسپی ها مناسب یک ذائقه و سلیقهاند و خوشبختانه طعم و مزه کیک خیس به اندازه ای تنوع دارد، که میتواند همه ذائقه ها و سلیقه ها را راضی نگه دارد. یکی از معروف ترین و محبوب ترین انواع کیک خیس، کیک خیس شکلاتی است.
اگر شما هم از آن دسته افراد هستید که عاشق شکلات هستید، کافی است تنها یک بار این کیک را امتحان کنید تا عاشق آن شده و تبدیل به یکی از دسرهای موردعلاقه تان گردد. انواع دیگر کیک خیس هم دست کمی از کیک خیس شکلاتی ندارند و هر کدام با عطر و طعم بی نظیر و منحصر به فرد خود طرفداران بسیاری دارند.
یکی از ویژگی های مهم کیک خیس که آن را از سایر کیک ها متمایز میکند، بافت نرم و مرطوب آن است. از جمله کیک های خیس محبوب و پرطرفدار میتوان به کیک خیس یخچالی، کیک خیس کاراملی، کیک خیس کافی شاپی، کیک خیس ترکیه، کیک خیس قابلمه ای و کیک خیس زعفرانی اشاره نمود. در این مطلب قصد داریم شما را با طرز تهیه کیک خیس یخچالی و کیک خیس کاراملی که جزو محبوب ترین انواع کیک خیس هستند، آشنا نماییم.
طرز تهیه کیک خیس یخچالی
کیک خیس یخچالی، یکی از ساده ترین و درعین حال خوش طعم ترین انواع کیک خیس است. برای تهیه این کیک نیازی به استفاده از فر ندارید و می توانید بدون دردسر یک کیک خیس با طعم و مزه ی فوق العاده آماده نمایید و در کنار عزیزانتان از خوردن آن لذت ببرید.
مواد مورد نیاز
- شیر ===================== ۳ لیوان
- شکر ===================== ۱ لیوان
- پودر کاکائو ==========۳ قاشق غذاخوری
- خامه قنادی یا صبحانه == ۵ قاشق غذاخوری
- شکلات گرم =============== 2 لیوان
- آرد سفید=========== ۳ قاشق غذاخوری
- بیسکوییت پتی بور ساده=== یک و نیمبسته
- بیسکوییت پتی بور شکلاتی= یک و نیمبسته
طرز تهیه
ابتدا شیر را در یک قابلمه مناسب ریخته سپس آرد و پودر کاکائو را به آرامی داخل شیر الک کنید. این ترکیب را با یک همزن دستی آنقدر هم بزنید تا آرد و پودر کاکائو به طور کامل در شیر حل شوند. در مرحله بعد شکر را به ترکیب اضافه نموده و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و به طور مرتب هم بزنید تا غلظت مواد به غلظت فرنی برسد. در این مرحله تکه های شکلات را به مواد اضافه نموده و خوب هم بزنید تا غلظت مواد زیاد شود.
در پایان خامه را به ترکیب اضافه کرده و شعله را خاموش کنید. حالا اجازه بدهید تا مواد آماده شده کمی ولرم شوند. در این فاصله بهتر است کف قالب خود را با دو لایه کیسه فریزر بپوشانید، به گونه ای که اطراف کیسه فریزر از لبه های قالب بیرون بیاید تا بعداً بتوانید از آن ها به عنوان دسته برای خارج کردن کیک استفاده کنید.
پس از آماده شدن قالب، یک لایه بیسکوییت کف قالب چیده و روی آن را با مواد بپوشانید این کار را به صورت لایه ای تا تمام شدن بیسکوییت ها انجام دهید. البته شما می توانید بیسکوییت ها را به صورت ایستاده نیز بچینید. پس از چیدن تمام بیسکوییت ها و پر شدن قالب، روی آن را با سلفون بپوشانید و به مدت 24 ساعت در یخچال قرار دهید تا مواد کاملاً به خورد بیسکوییت ها برود و نرم و قابل بریدن شوند.
پس از 24 ساعت شما می توانید کیک خیس یخچالی را از قالب خارج کرده و بنا به سلیقه خود آن را با خامه یا گاناش شکلاتی تزئین و سرو نمایید. برای زیبایی بیشتر این کیک شما میتوانید از بیسکوییت های ساده و کاکائویی به صورت یک درمیان استفاده نمایید.
طرز تهیه کیک خیس کاراملی
اگر به دنبال یک طعم جدید و متفاوت برای کیک خیس می گردید، پیشنهاد میکنیم حتماً یک بار کیک خیس کاراملی را امتحان کنید. طعم و بافت عالی و بی نظیر این کیک، آن را تبدیل به یکی از کیک های محبوب در میان علاقمندان به کیک و دسر نموده است. از این کیک خوشمزه و خاص میتوانید در میهمانی ها و یا بهعنوان عصرانه در کنار اعضای خانواده استفاده نمایید. جالب است بدانید که این کیک را میتوانید بدون فر، روی گاز هم آماده نمایید.
مواد مورد نیاز
- آرد ============== ١/۵ لیوان
- تخممرغ ============ ٣ عدد
- شکر ======== ١ پیمانه سرخالی
- روغن مایع ==== ١ لیوان سرخالی
- شیر ============== ١ لیوان
- وانیل ===== ١/٢ قاشق چایخوری
- بیکینک پودر = ١ قاشق غذاخوری
- پودر کارامل ========= ١ بسته
- قالب ٢٠ الی ٢٢ سانت ( قطر قالب)
مراحل پخت
ابتدا شیر، روغن، شکر و پودر کارامل را داخل یک ظرف مناسب ریخته و به مدت یک دقیقه هم بزنید تا کاملاً با یکدیگر ترکیب شوند. یک لیوان از این مخلوط را بهعنوان سس روی کیک کنار گذاشته و به مواد باقیمانده تخم مرغ ها و وانیل را اضافه کنید و به مدت 5 دقیقه خوب هم بزنید.
در پایان آرد و بکینگ پودر را با یکدیگر مخلوط کرده و سه بار الک کنید، سپس به آرامی به سایر مواد اضافه نموده و با استفاده از لیسک آن را به صورت دورانی هم بزنید. بهتر است هنگام مخلوط کردن آرد با سایر مواد آن را تنها در یک جهت هم بزنید؛ این کار کمک میکند پف کیک شما نخوابد.
قالب مورد نظرتان را کاملاً چرب کنید و مواد را داخل آن را بریزید. شما می توانید 3 بار آهسته قالب را به زمین بکوبید تا هواگیری شده و سپس آن را در فری که از قبل گرم نموده اید به مدت 40 تا 45 دقیقه با دمای 180 درجه قرار دهید. بعد از گذشت این مدت زمان با یک خلال دندان کیک را تست کنید و درصورتی که کاملاً پخته بود آن را از فر خارج نمایید.
پس از آنکه کمی کیک سرد شد با استفاده از چنگال یا سیخ های چوبی حفره هایی روی کیک ایجاد نموده و یک لیوان سسی را که کنار گذاشته بودید به آرامی روی کیک بریزید و اجازه دهید تا کاملاً جذب کیک شود. برای خوش طعم تر شدن این کیک می توانید مقداری اسانس با طعم دلخواه به مواد اضافه نمایید.
نکات مهم در طرز تهیه کیک خیس
- این نکته مهم را فراموش نکنید که در طرز تهیه کیک خیس، هنگام ریختن سس روی کیک حتماً آن را داخل قالب قرار دهید تا سس تمام قسمت های کیک را مرطوب نماید. پس از آنکه مواد به خوبی جذب کیک شدند میتوانید کیک را از قالب خارج کرده و در ظرف مناسب قرار دهید.
- نکته جالب در مورد انواع کیک خیس این است که هرچه بیشتر اجازه دهید کیک در یخچال بماند طعم و مزه آن بی نظیرتر خواهد شد.