کیک شیفون برای خامه کشی | کیکی اسفنجی و خوش طمع
یکشنبه 10 آذر 98 دستور سرآشپزکیک شیفون یکی از انواع مختلف کیک هایی است که در صنعت قنادی بسیار پرکاربرد بوده و به جهت بافت اسفنجی و نرمی که دارد، برای انواع تزیینات بسیار مناسب است، برای تهیه ی یک کیک شیفون کلاسیک، می توانید به جای آب یا شیر از آبمیوه های طبیعی مثل آب پرتقال یا حتی پوست پرتقال رنده شده و پوست لیمو استفاده کنید، اگر میخواهید این کیک را چند روز در یخچال خانه تان داشته باشید بهتر است در پخت آن از کره یا روغن جامد استفاده نکنید.
چرا که بعد از قرار گرفتن در یخچال، کیک سفت شده و از حالت اسفنجی خارج میشود، کیک شیفون برای خامه کشی مناسب ترین گزینه است چرا که ترکیبات آن پایه اصلی همه کیکها مانند کیک فرشته است، در ادامه ی این مطلب با دستور پخت کیک شیفون و نکات پیرامون آن آشنا خواهیم شد.
مواد لازم برای تهیه کیک شیفون
چنانچه قصد دارید کیکی ساده و در عین حال خوشمزه بپزید و بتوانید به سادگی آن را تزیین کنید، کیک شیفون برای خامه کشی انتخاب مناسبی برای شما خواهد بود.
مواد لازم برای پخت این کیک عبارتند از:
- تخم مرغ ⇐⇐⇐ 5 عدد
- آرد⇐2 پیمانه
- شیر یا آب ⇐⇐ 1 پیمانه
- روغن مایع ⇐⇐ 2/ 1 پیمانه
- بیکینگ پودر⇐ 2 قاشق غذا خوری
- وانیل⇐ 2/1 قاشق چای خوری
- نمک ⇐ 1پنس
- شکر⇐⇐ 1 پیمانه سرپر
اگر می خواهید کیک بافتی سبک داشته باشد حتما به این نکات توجه کنید که سفیده ها باید جداگانه هم زده شوند، هوا داشتن سفیده ها تاثیر زیادی در کیفیت کیک دارد. حتما قبل از شروع به درست کردن کیک مواد لازم را آماده کرده و فر را نیز از قبل روشن کنید.
طرز تهیه کیک شیفون برای خامه کشی
ابتدا زرده و سفیده تخم مرغ هایی که به دمای محیط رسیدهاند را جدا کنید، (سفیده ها را حتما داخل ظرف تمیز بریزید و ظرف انتخابی چرب یا خیس نباشد) به سفیدهها دو قاشق شکر اضافه نموده و مخلوط را با دور تند همزن هم بزنید.
هنگامی که مخلوط به دست آمده کاملا سفت شد، ظرف سفیده را کنار گذاشته و زرده ها را با مابقی شکر و وانیل همزده تا کرم رنگ و کشدار بشود، روغن را کم کم اضافه کرده و با دور کند هم میزنیم سپس شیر را اضافه کرده بعد از اینکه همه مواد خوب با هم مخلوط شدند آرد و بیکینگ پودر ( آرد رو حتما دو بار الک کنید ) را به زرده ها اضافه میکنیم.
در نهایت سفیده را طی دو مرحله اضافه کنید و مواد را با هم به آرامی مخلوط کنید.
مواد کیک را داخل قالب از پیش آماده شده بریزید و داخل فری که از قبل گرم کردهاید به مدت 30 الی 45 دقیقه قرار دهید، با فرو کردن یک خلال دندان به وسط کیک می توان پخته یا خام بودن کیک را تشخیص داد، به این صورت که چنانچه مواد به خلال دندان نچسبد کیک شما آماده است، کیک را از فر درآورده و اجازه دهید کاملا سرد شود، بعد آن از قالب جدا کرده سپس مراحل خامه کشی و یا تزئین مورد نظر را انجام دهید.
برای خامه کشی کیک شیفون اگر از چند روز قبل کیک را درست کردید حتما قبل از خامه کشی کیک را مرطوب کنید، در غیر این صورت نیازی به مرطوب کردن نیست.
3 روش فرم دادن به خامه برای تزئین کیک شیفون
اگر می خواهید جلوه ای زیبا و خوشمزه به کیکتان بدهید، قدم بعدی که باید بعد از پختن آن بردارید، تزیین با خامه ی مناسب است، همانطور که پیش تر گفتیم اگر ظاهر کیک در کنار طعم و مزه ی آن برایتان اهمیت دارد، از کیک شیفون برای خامه کشی استفاده کنید، این کیک با بافت نرمی که دارد پایه ی مناسبی برای خامه کشی به شمار میرود، سعي كنيد خامه ای كه تهيه ميكنيد چربی آن چیزی حدود سی درصد باشد.
اگر می خواهید خامه بهتر فرم بگیرد، باید پره های همزن و ظرفی که می خواهید خامه را در آن فرم دهید کاملا سرد باشد، اگر خامه به هر دلیلی بیش از حد شل شد، نیم ساعت قبل از زدن خامه آن را در فریزر قرار دهید تا کاملا سرد شود، توجه داشته باشید که اگر ظرف خامه گرم باشد، خامه شکل نخواهد گرفت.
-
فرم دادن به خامه با استفاده از خامه شیرین قنادی
این روش، ساده ترین راه فرم دادن به خامه است، تنها کافی است خامه شیرین قنادی را از بازار تهیه کنید، این خامه ها در بسته های 5کیلویی و 1کیلویی در بازار موجود هستند، یکی از نکاتی که باعث میشود تا این خامه ها خوب فرم بگیرند، درصد چربی بالای آنها میباشد، اجازه بدهید تا با دمای محیط یخ آنها باز شود و سپس به درون ظرف دیگری منتقل کنید، سپس 7 الی 10 دقیقه با همزن هم بزنید، البته این زمان استاندارد نیست و بستگی به مقدار خامه و مهم تر از آن، دمای محیط دارد، بعد از اینکه خامه کاملا شکل گرفت (به صورتی که با برعکس کردن ظرف بیرون نریزد) یک ربع آن را در یخچال قرار داده و از آن استفاده کنید از این خامه برای لایههای درونی کیک، خامه کشی و تزئینات و دسرها میتوانید استفاده کنید.
-
فرم دادن خامه با استفاده از پودر خامه
مواد لازم عبارتند از:
پودر خامه گیاهی = 6 قاشق غذاخوری
پودر قند = 4 قاشق غذاخوری
شیر سرد= یک فنجان
روش تهیه:
پودر قند و پودر خامه را با هم مخلوط کنید و درون یک کاسه بریزید، شیر را به مواد اضافه کرده و به مدت 3دقیقه با دور تند همزن و حدود 8دقیقه با دور کند، هم بزنید، به راحتی در این زمان خامه شما فرم گرفته و آماده استفاده میشود، اگر بخواهید خامه ی رنگی داشته باشید به اندازه نوک قاشق از رنگ خوراکی دلخواه به خامه افزوده و با لیسه هم بزنید، می توانید اسانس خاصی به خامه بیفزایید تا خامه طعم مورد علاقه ی شما را داشته باشد.
-
فرم دادن خامه با استفاده از خامه صبحانه
مواد لازم برای این روش عبارتند از:
خامه پاستوریزه پاکتی پرچرب ⇐ 2 بسته
پودر قند یا شکر ⇐ ⇐⇐⇐⇐⇐ 100گرم
طرز تهیه:
خامه را درون کاسه بریزید و شکر را به آن اضافه کنید و کمی آنها را با هم مخلوط کنید، (نیازی به همزدن نیست) سپس درون فریزر قرار دهید تا خامه یخ بزند، کاسه حاوی خامه را به مدت 30دقیقه درون فریزر قرار دهید، خامه باید یخی شود، سپس آن را درون ظرف ریخته و با همزن برقی شروع به هم زدن کنید، در ابتدای هم زدن خامه کاملا شل میشود، همچنان با همزن بزنید(5 – 10 دقیقه زمان استاندارد) تا خامه یکدست شود، پس از آماده شدن خامه می توانید 2 قطره از اسانس مورد علاقه تان را به خامه اضافه کنید و از آن برای برای تزئین کیک شیفون برای خامه کشی و … استفاده نمائید، خامه اضافه را میتوانید درون فریزر در ظرف در بسته نگهداری کنیدو برای استفاده مجدد فقط باید با همزن چند دقیقه خامه را بزنید تا مجدد فرم بگیرد.
سخن آخر
کیک شیفون برای خامه کشی بهترین گزینه برای افرادی است که به دنبال کیکی کاملا اسفنجی و بسیار خوشطعم هستند، همچنین برای اینکه یک کیک شیفون کاکائویی داشته باشید، میتوانید از مقدار آرد به اندازه ی دو قاشق کم کرده و به جای آن پودر کاکائو به مواد کیک بیافزاید.