با نوتلا محبوب ترین شکلات صبحانه دنیا آشنا شوید
جمعه 07 دى 97 دانستنی هانوتلا چیست
نوتلا (Nutella) محبوبترین برند شکلات صبحانه در دنیا است. نوتلا اصل خوشمزه که یک برند ایتالیایی است، از ترکیب شکلات و فندق تهیه میشود. این محصول توسط کمپانی ایتالیایی فِرِرو تولید و در سال ۱۹۶۳ به بازار معرفی شد. امروزه در بازار بیشتر کشورهای جهان از جمله ایران توزیع میشود و در همه این کشورها از شهرت بسیار زیادی برخوردار است.
شاید برایتان جالب باشد که بدانید ۲۵ درصد فندق دنیا برای تولید آن مصرف میشود. ابتدا با نام پاستا گیاندوجا بود که بعدها ریبرند شد و به نوتلا تغییر نام داد.
تاریخچه نوتلا
در زمان جنگ جهانی دوم، کاکائو جیرهبندی شد و بسیاری از کارخانههای فعال در این حوزه یا ورشکست شدند یا پیش از ورشکستگی، ترجیح دادند کسبوکار خود را تعطیل کنند. اما آقای پیتر فررو تصمیم دیگری گرفت. او ترکیب شکلات صبحانه خود را تغییر داد و به علت وفور فندق در شمال غرب ایتالیا، تصمیم گرفت به شکلاتهای صبحانه خود فندق اضافه کند تا حجم محصولش را افزایش دهد. این ترکیب شگفت انگیز به سرعت راه خود را به خانههای مردم ایتالیا باز کرد و در سال ۱۹۶۴ برای اولین بار به انگلیس صادر شد. امروزه به ۱۶۰ کشور صادر میشود و مهمترین خوراکی برای صبحانه کودکان دنیا به شمار میرود.
با شیشههای نوتلای مصرف شده در یک سال میتوان دور کره زمین را دور زد یا ۱۰۰۰ زمین فوتبال را پر کرد.
شرکت نوتلا هر سال ۱۰۰ هزار تن فندق برای تهیه این محصول خود مصرف میکند که باعث شده تا کشورهایی مثل استرالیا و شیلی که در زمانهای گذشته، محصولات آجیلی کشت نمیکردند، به کشت و کار فندق ترغیب شوند.
در هر شیشه آن ۵۲ عدد فندق به کار رفته است. فندق حدود ۱۳ درصد از مواد تشکیل دهنده این محصول است.
میشل فررو، پسر پیتر فررو توانست دستور تهیه آن را تکمیل کند و در سال ۲۰۰۸ به ثروتمندترین مرد ایتالیا با ثروتی در حدود ۱۱ میلیارد دلار تبدیل شد. او در سال ۲۰۱۵ و در سن ۸۹ سالگی درگذشت.
در سال ۲۰۰۵ دو بلاگر ایتالیایی روز ۵ فوریه را به عنوان روز نوتلا ثبت کردند. در سال ۲۰۱۳، صاحب شرکت نوتلا به طور ناگهانی تصمیم گرفت که این روز را از تقویم حذف کند. اما در نهایت، در سال ۲۰۱۵ و با تلاشهای سارا روسو (بنیانگذار روز نوتلا) این روز برای همیشه به نام این محصول ثبت شد.
کاربرد نوتلا در شیرینیپزی
نوتلا فقط یک محصول برای صبحانه نیست. در تهیه انواع شیک، چیز کیک، بستنی، بیسکوییت، انواع دسر ساده، کیک ساده و شیرینی های مختلف استفاده میکنند. شما نیز در خانه میتوانید خوشمزهترین شیرینیها را با کمک این خوراکی دلنشین تهیه کنید.
طرز تهیه پنکیک نوتلا
پنکیک با نوتلا میتواند صبحانه کامل و جذابی برای روزهای تعطیل شما باشد. فقط کافی است به جای عسل یا شیره افرا، روی پنکیکتان نوتلا بریزید.
کار هیجانانگیز دیگری که میتوانید با آن انجام دهید، پنکیک شکم پُر است! برای تهیه این پنکیک ابتدا باید روی یک سینی فلزی نوتلا را به صورت دایره بریزید و ۲ ساعت در فریزر قرار دهید تا سفت شود. سپس مواد پنکیک را در ماهیتابه ریخته و پس از بسته شدن، یکی از دایرههای نوتلایی را روی مواد قرار دهید و روی آن دوباره مواد پنکیک بریزید.
بسیاری از قنادیها در جهان، این شکلات را وارد محصولات خود کردند. شرکت مک دونالد، غول فستفود جهان، همبرگری با آن تولید کرد که در بین مردم بسیار پرطرفدار است. انواع شیکها، بستنیها، چیزکیکها، ماکارون، سوفله، نوتلا بار و اسموتی، کرپ نوتلا و... محصولاتی هستند که با استفاده از شکلات نوتلا خوشمزه تولید میشوند.
مضرات نوتلا
این خوراکی خوشمزه حاوی مقدار زیادی قند و چربی و کالری بالا میباشد. همچنین در ساخت آن از روغن پالم استفاده میشود، که ممکن است مصرف بیش از حد آن به سلامتی انسان آسیب وارد نماید. بطور کلی میبایست در مصرف مواد قندی و محصولات دارای چربی بالا محتاط تر بود و اعتدال به خرج داد.
اخیرا در اینترنت شایعاتی مصرف کنندگان این محصول را نگران کرده است که مطالعاتی نشان میدهند نوتلا محصولی سرطان زاست.
اما (european food safety authority (efsa) میگوید که نوتلا سرطان زا نیست و روغن پالم بکار رفته در آن حین تصفیه در دمای بالا مواد شیمیایی سرطان زا آزاد میکند که در مصرف موش ها منجر به ایجاد تومور شده است ولی در حال حاضر هیچ مدرک و شواهد علمی از ارتباط آن با سرطان در انسان ها وجود ندارد.
نوتلا و قنادی ناتلی
قنادی ناتلی هم از این محصول جذاب و محبوب غافل نبوده و در برخی کیکها و شیرینیهای خود از آن استفاده میکند. شیرینی والاوان نوتلا و فندوق، دونات شکلاتی با مغزی نوتلا، چیز کیک نوتلا کافیشاپی و انواع کیکهای تولد از جمله محصولات ناتلی هستند.