شیرینیهای معروف مراکش
پنجشنبه 24 خرداد 97 دانستنی هامراکش یا مغرب، یکی از کشورهای شمال غربی قاره آفریقا است. این روزها بیش از هر زمان دیگری نام این کشور را میشنویم. تیم ملی ایران در جام جهانی 2018 روسیه، در مقابل تیم مراکش به رقابت خواهد پرداخت.
مراکش تنوع غذایی بینظیری دارد. غذاهای مراکشی پر از طعمها و ادویههای گوناگونند که بیشتر این طعمها، تاثیر پذیرفته از فرهنگ اروپایی و عربی است.
مراکشیها مردم شیرینی دوستی هستند و به شیرینی علاقه زیادی دارند. شیرینیهای مراکشی در مدلها و شکلهای گوناگون و با توجه به مناسبتهای خاص ساخته میشود.
برای تولید شیرینیهای خوشمزه مراکشی از انواع میوههای خشک و آجیلها استفاده میشود.
چه چیزی بهتر از آشپزی مراکشی میتواند فرهنگ این کشور را به ما معرفی کند؟ در اینجا 10 شیرینی معروف مراکشی را معرفی خواهیم کرد.
بیشتر بخوانید: غذاهای معروف مراکشی
1- بستیلا (B’Stilla)
بیستلا یک خوراکی لذیذ عربی است که از گوشت کبوتر تهیه میشود. این پای خوشمزه با زرده تخممرغ، بادام، دارچین و شکر تزئین شده است و اغلب در مراسم عروسی و مناسبتهای خاص استفاده میشود.
ایده مخلوط کردن گوشت و ادویه و پیچیدن آن در خمیر شیرینی، توسط اعراب خاورمیانه به مراکش منتقل شده است.
2- مهانچا (M’hanncha)
به دلیل اینکه مهانچا را به شکل مار چنبره زده درست میکنند؛ به آن پای مار میگویند.
این شیرینی که از خمیر بادام، عرق شکوفه پرتقال و دارچین تشکیل شده؛ همواره بخشی از منوی غذا برای مناسبتهای ویژه در مراکش است.
استفاده از عرق شکوفه پرتقال و دارچین در شمال آفریقا، نشان دهنده تاثیر آشکار فرهنگ ایرانی است.
3- پرتقال دارچینی مراکشی (Moroccan Cinnamon Orange)
پرتقال دارچینی بسیار سریع و آسان آماده میشود. این دسر سنتی مراکشی از پرتقال، عرق شکوفه پرتقال و دارچین تهیه میشود. این دسر تقریبا در تمام رستورانهای مراکشی به عنوان یک نوشیدنی پس از پایان غذا سرو میشود و ترکیبی از دارچین و میوهها به آن طعم دلچسب و بینظیری میدهد.
4- آملوی مراکشی (Moroccan Amlou)
آملو یک حلوای خوشمزه مراکشی است که بافتی شبیه به کره بادام زمینی دارد و از بادام برشته شده، روغن آرگان و عسل تهیه میشود.
این شیرینی، یک دسر معروف در جنوب مراکش است که در آنجا به عنوان وعده صبحانه یا در هنگام عصر همراه با چای، پنکیک و شیرینی استفاده میشود.
5- قرابیه (Ghoriba)
این شیرینی گرد ترد و خوشمزه، پوستهای ترد و بافت داخلی سختی دارد. طعم قرابیه بسیار شبیه کوکیهای اسکاتلندی است.
قرابیه با ترکیبی از پوست لیمو و پرتقال، دارچین، بادام، عرق شکوفه پرتقال و مواد دیگر ساخته میشود. این شیرینی معمولا با چای نعنای محبوب مراکشی سرو میشود.
این شیرینی در ایران هم شهرت زیادی دارد. همه قنادیهای معتبر و معروف مانند قنادی ناتلی، قرابیه را در لیست شیرینیهای خود دارند.
خرید اینترنتی قرابیههای خوشمزه ناتلی
6- فکا (Fekka)
این اسنک کوکیها بسیار خوشمزهاند و به عنوان یکی از محبوبترین شیرینیها در بین مردم مراکش شناخته میشود.
این شیرینیها مثل بیسکوئیتهای دوقلو آماده میشوند و خوشطعم و اعتیادآورند.
نوع بدون شکر این شیرینی بعد از بریده شدن پخته و با چای و قهوه سرو میشود.
7- حلوا دیال مکینا (Halwa dyal Makina)
این شیرینی سنتی مراکشی به کمک تیغه پهن روغنی شده چرخ گوشت، به شکل استوانهای ساخته میشود.
این بیسکوئیتهای پوشیده شده با شکلات یک میان وعده خوب محسوب میشوند؛ مخصوصا زمانی که هر دو طرف این شیرینی در شکلات غوطهور شده باشد.
8- بریوات (Briouat)
یک شیرینی محبوب و خوشمزه پر شده با خمیر بادام و طعمدار شده با دارچین و عرق شکوفه پرتقال است. بریوات یک دسر بینظیر مراکشی است که در مناسبهای خاص یا در زمان صرف چای سرو میشود.
برای درست کردن این شیرینی، خمیر بادام در خمیر فیلوی ورقهای پیچیده شده و در روغن فراوان سرخ میشود. سپس آن را در عسل غوطهور میکنند تا طعم متفاوت و ویژهای به خود بگیرد.
9- شباکیا (Chebakia)
شباکیا یکی از معروفترین شیرینیهای مراکشی است که معمولا در طول ماه مبارک رمضان همراه با حریره (سوپ گوجهفرنگی محبوب مراکشی) سرو میشود.
این شیرینیهای خوشمزه کنجدی را میتوان در خیابانهای سراسر مراکش پیدا کرد.
شباکیای خوشطعم مراکشی به شکل گل رز پخته میشود و در روغن فراوان سرخ شده و با عسل و دانه کنجد پوشانده میشود.
10- مامول (Maamoul)
مامولها، کماجهای سنتی مراکشی هستند که با پسته، گردو، کشمش یا خرما پر شدهاند. این کماجها شیرینیهای محبوبی هستند که معمولا در ماه مبارک رمضان مصرف میشوند.
با این حال میتوانید مامول را در تمام طول سال در نانواییها و رستورانهای بزرگ مراکش پیدا کنید.
این شیرینی به معنای واقعی در دهانتان آب میشود و با خوردن آن بافت و طعم خاص و بینظیری را تجربه خواهید کرد.