دستور تهیه شیرینی زعفرانی به همراه ترفندهای کاربردی پخت آن
چهارشنبه 17 آبان 96 دستور سرآشپزشیرینی های خانگی جزو آن دسته از شیرینی هایی هستند که به دلیل عطر و طعم لذیذی که دارند بسیار پرطرفدار هستند. پختن این شیرینی ها در خانه کاری بسیار لذت بخش است با این وجود، گاهی درست کردن این شیرینی ها دردسر زیادی دارد اما درنهایت عطر و طعم بینظیر شیرینی خانگی ارزش صرف وقت را دارد. شیرینی زعفرانی یکی از انواع شیرینی های خانگی خوشمزه ای است که دستور پخت آسانی دارد. اگر شما هم به پخت شیرینی خانگی علاقه مندید پیشنهاد میکنیم با دستور تهیه شیرینی زعفرانی ناتلی به همراه نکات مهم پخت آن با ما همراه باشید. بدون شک با یک بار درست کردن این شیرینی با استفاده از دستور تهیه شیرینی زعفرانی ناتلی شما هم از طرفداران همیشگی این شیرینی خواهید شد.
دستور تهیه شیرینی زعفرانی
مواد لازم برای تهیه شیرینی زعفرانی
مواد لازم برای تهیه شیرینی زعفرانی |
|
کره | نصف پیمانه |
پودر قند | سه چهارم پیمانه |
وانیل | یک چهارم قاشق چای خوری |
تخم مرغ | یک عدد |
زعفران سابیده شده وحل شده درآب | نصف قاشق سوپ خوری |
آرد | دو پیمانه |
بکینگ پودر | یک قاشق چای خوری |
مارمالاد | به مقدار لازم |
طرز تهیه شیرینی زعفرانی
ابتدا کره را با پودر قند و وانیل در ظرفی بریزید و با همزن بزنید تا ترکیبی لطیف به دست آورید. سپس تخم مرغ را اضافه کرده و دوباره با همزن به اندازه ای بزنید که با سایر مواد مخلوط شود. در مرحله ی بعد زعفرانی که از قبل دم کرده اید را به مخلوط اضافه کرده و هم بزنید. آرد و بکینگ پودر را در یک ظرف جداگانه با یکدیگر مخلوط کرده و الک کنید. سپس آرد را بهآرامی به مواد اضافه کنید و با یک همزن دستی یا لیسک هم بزنید تا زمانی که مواد کاملاً یکدست و لطیف شوند و به دستتان نچسبند.
کف سینی فر را چرب کنید، سپس از خمیر به اندازه ی یک گردوی کوچک برداشته و به صورت گرد فرم دهید. بالای خمیر را با انگشت کمی گود کنید و بافاصله مناسب آنها را توی سینی فر بچینید. به دلیل آنکه شیرینی ها در هنگام پخت پف میکنند حتماً دقت کنید آنها را خیلی نزدیک هم قرار ندهید. فر را از قبل گرم نموده سپس شیرینی ها را به مدت 10 دقیقه در طبقه وسط فر با دمای 160 درجه سانتی گراد قرار دهید تا پخته شوند. پس از پخته شدن شیرینی ها سینی را از فر خارج کرده و اجازه دهید چند دقیقه شیرینی ها به همان حالت باقی بماند، سپس آنها را روی توری قرار دهید تا کاملاً سرد شوند. پس از سرد شدن میتوانید شیرینی ها را با مارمالاد یا ژله تزئین نمایید.
طرز تهیه شیرینی زعفرانی بدون فر
بسیاری از خانم ها به دلیل دسترسی نداشتن به فر یا مشکلات دیگر به دنبال طرز تهیه شیرینی زعفرانی بدون فر هستند. برای آنکه بتوانید شیرینی زعفرانی را بدون فر بپزید نیاز به یک قابلمه بزرگ دارید که قالب شما به راحتی در آن جا شود. شما میتوانید برای پخت شیرینی زعفرانی بدون فر از قالب های مستطیل بزرگ به جای سینی فر استفاده نمایید. ابتدا قابلمه را به مدت 15 دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شود سپس یک ظرف نسوز کف قابلمه قرار دهید و قالبتان را روی آن بگذارید.
حتماً در قابلمه را با دم کنی بپوشانید و اجازه دهید شیرینی ها با حرارت ملایم به مدت 15 دقیقه پخته شوند. پس از گذشت 15 دقیقه شیرینی ها را چک کنید اگر پخته نشده بودند چند دقیقه دیگر به آنها فرصت دهید. پس از پخته شدن شیرینی ها، قالب را از قابلمه خارج کرده و اجازه دهید مدتی در همان حالت باقی بماند. فراموش نکنید حتماً از یک شعله پخش کن برای زیر قابلمه استفاده نمایید تا حرارت به طور مساوی به تمام قسمت های قابلمه برسد.
نکاتی درباره شیرینی زعفرانی ساده که باید بدانید!
هرساله با نزدیک شدن به ایام عید نوروز بازار پخت انواع شیرینی های خانگی داغ است و بسیاری از خانم ها در تکاپوی پخت این شیرینی های خوشمزه هستند. شیرینی زعفرانی یکی از شیرینی های پرطرفدار مخصوص عید نوروز است که به دلیل استفاده از زعفران در پخت آن طعم و عطری اصیل و متفاوت دارد. این شیرینی خوشمزه با ظاهر زیبا و دل چسبی که دارد، میتواند بهترین انتخاب برای پذیرایی از مهمانان در ایام نوروز باشد.
جالب است بدانید که استفاده از زعفران در پخت این شیرینی علاوه بر طعم بی نظیری که به آن می بخشد باعث می شود تا بتوان از خواص این ادویه ی فوق العاده نیز استفاده کرد. همانطور که میدانید زعفران یکی از ادویه های خوش عطر و پرخاصیت است که در کشور ما از آن استفاده های زیادی میشود. این ادویه شگفت انگیز که به طلای سرخ نیز معروف است طبعی گرم و خشک دارد و خواص بی نظیری برای سلامتی انسان دارد.
زعفران علاوه بر اینکه یک چاشنی و رنگ دهنده غذا است میتواند موجب کاهش چربی و کلسترول خون گردد. همچنین این گیاه خوش عطر به هضم راحت غذا کمک میکند و تقویتکننده معده است. زعفران یک گیاه آرامش بخش است و ازجمله خواص دیگر آن میتوان به اشتهاآور بودن، ضد اسپاسم، پیشگیری کننده از بیماری های قلبی و سرطان، تقویت کننده حافظه و کاهش دهنده فشارخون اشاره کرد. از گیاه زعفران در درمان برخی بیماری ها مانند آسم، بیماری های پوستی، بیماری های چشم، عفونت ادراری، يرقان، پيش انداختن قاعدگی، رفع نفخ شكم، درمان معده درد و درمان کم خونی و همچنین به عنوان مسکن در دردهای لثه نیز استفاده میشود.
ترفندها و نکات مهم دستور تهیه شیرینی زعفرانی
یکی از نکات مهم برای پخت شیرینی زعفرانی، دم کردن صحیح زعفران است. هر چه زعفران دم کرده ی شما رنگ بیشتری داشته باشد شیرینی زعفرانی خوشرنگ تری خواهید داشت. برای دم کردن زعفران شما میتوانید از دو روش استفاده نمایید.
-
دم کردن زعفران با استفاده از آب جوش: در این روش مقداری زعفران خشک ساییده شده را داخل یک قوری کوچک بریزید سپس مقداری آب جوش را روی آن بریزید تا اندازه ای که کاملاً روی زعفران را بگیرد؛ سپس قوری را روی حرارت ملایم سماور یا کتری قرار دهید تا دم بکشد.
-
دم کردن زعفران با یخ: در این روش ابتدا زعفران خشک و ساییده شده را در یک ظرف مناسب بریزید سپس یک قطعه یخ کوچک روی آن قرار دهید و اجازه دهید یخ در دمای محیط به آرامی آب شود. اکنون می توانید از زعفران استفاده نمایید.
برای آنکه شیرینی زعفرانی لطیف و خوشمزه ای داشته باشید بهتر است قبل از آنکه شیرینی ها را داخل سینی فر بچینید سینی را داخل فر قرار داده و آن را گرم کنید. این کار کمک می کند که شیرینی ها به سینی نچسبد و بافتی لطیف داشته باشد. امیدواریم از این دستور تهیه شیرینی زعفرانی با عکس در وب سایت ناتلی استفاده نموده و از آن لذت ببرید.