آشنایی با سری محصولات نان فروشگاههای ناتلی (قسمت چهارم)
جمعه 28 مهر 96 اخبار ناتلیسیمیت
سیمیت یکی از خوشمزهترین و معروفترین نانهای کشور ترکیه است که طرفداران بسیاری دارد. با دستور زیر به آسانی نان سیمیت را در منزلتان درست کنید.
سیمیت یکی از نانهای معروف ترکیه است که بافت نسبتاً خشکی د ارد. د ر خیابانهای استانبول آن را روی چرخدستیها میفروشند و رهگذران برای یک میان وعده سبک یا حتی وعده غذایی آن را میخرند و گاهی با پنیر میخورند. روی این نان یک نوع ملاس یا شیره غلیظ میمالند و سپس آن را در کنجد فرو میبرند و در تنور میپزند. ما در ادامه برایتان دستور سیمیتهایی نرم و مطبوع ذائقه ایرانی را آوردهایم. این نان برای صبحانه و عصرانه مناسب است.
طرز تهیه سیمیت
آرد | به میزان لازم |
مایه خمیر | یک قاشق غذاخوری |
آب | ۲ لیوان |
شکر | یک قاشق غذاخوری |
نمک | یک قاشق چایخوری |
روغن مایع | نصف پیمانه |
آب | ۳ قاشق غذاخوری |
طرز تهیه نان سیمیت
یک لیوان آب ولرم و شکر را خوب مخلوط کنید و سپس مایه خمیر را روی آن بربزید و در آب حل کنید. سپس روی ظرف را بپوشانید و به مدت 15 دقیقه در جای نسبتاً گرمی قرار دهید تا مایه خمیر عمل آید.
آرد را داخل کاسه بریزید و وسط آن را گود کنید و سپس مایه خمیر، نمک و باقیمانده آب ولرم را اضافه کنید. ابتدا با چنگال کمی هم زده و بعد با دست شروع به ورز دادن کنید و روغن مایع را کم کم به خمیر در حال ورز دادن اضافه کنید.
بعد از اینکه خمیر به شکل نسبتاً منسجمی در آمد، آن را گرد کنید و روی خمیر را کمی با دست چرب کرده و داخل ظرف گودی بگذارید و روی ظرف را با یک حوله نمدار گرم پوشانده و به مدت 2 ساعت در جای گرمی قرار دهید. (در تابستان یک ساعت هم کافی است)
اکنون خمیر را باید به صورت نان سیمیت شکل دهیم.
برای این کار ابتدا دو عدد چانه 100 گرمی از خمیر برداشته (به اندازه یک نارنگی متوسط) و به صورت یک استوانه بلند و باریک داخل دست و بعد روی میز کار شکل دهید.
نوارها را کنار هم قرار دهید. یک سر هر دو نوار را روی هم بگذارید و کمی فشار دهید و با یک دست آن قسمت را نگه دارید. سپس به آرامی دست را روی سر دیگر نوارها بگذارید و خیلی آرام روی میز بغلتانید تا دو نوار به صورت مارپیچ به دور هم پیچیده شود. دو سر نوارهای پیچیده شده را کمی با آب نمدار کرده و به هم وصل کنید و با دست قسمت اتصال دو سر نوار را کمی فشار دهید.
داخل یک بشقاب 5 تا 6 قاشق غذاخوری کنجد بریزید.
داخل بشقاب دیگری 3 قاشق غذاخوری شیره انگور و 3 قاشق غذاخوری آب را مخلوط کنید. سیمیت را ابتدا داخل سس شیره انگور غلتانده و بعد دو طرف آن را درون کنجد بغلتانید (این کار را به آرامی انجام دهید تا نانهای شما دفرمه نشده و تغییر شکل ندهد)
سپس خمیرهای آغشته شده به کنجد را با فاصله داخل سینی بگذارید (کاغذ روغنی فراموش نشود)
سعی کنید سس را ابتدا همین مقدار که گفته شد، درست کنید و اگر کم آمد دوباره درست کنید تا دور ریز نداشته باشید. همه نانها را به همین شکل انجام داده و داخل سینی فر بچینید و در آخر 15 دقیقه دیگر به خمیرهای آماده استراحت دهید. سینی را در فری که از 15 دقیقه قبل با دمای 190 درجه گرم کردهاید قرار دهید و وقتی روی نانها طلایی شد، آماده است.
نکات تکمیلی در مورد نان سیمیت
- نان سیمیت جزو نان و خمیر است.
- زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 1 ساعت طول میکشد.
- زمان پخت و انتظار آن در حدود 15 دقیقه است.
- نان سیمیت را میتوانید در وعده صبحانه - میان وعده - سرو کنید.
- همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار میل کرد.
- توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب است.