5 روش برای جایگزین کردن کره در پختوپز
چهارشنبه 14 بهمن 94 دانستنی هاکره یکی از اجزای اصلی در پخت اغلب کیکها و شیرینیها است. این ماده غذایی یکی از منابع مهم انرژی و ویتامین آ بوده و به همین دلیل در وعده صبحانه مصرف میشود. اما باید به این نکته توجه داشته باشید که کره در گروه لیپیدها قرار میگیرد. لیپید همان چربی است که از سوزاندن آن انرژی در بدن تولید میشود.
مصرف بیش از حد چربیها، مخصوصا کره، میتواند باعث افزایش چربی در بدن و ایجاد اضافه وزن شود. همچنین مصرف کره برای افرادی که بیماری صفرا دارند به هیچ وجه توصیه نمیشود.
در این مطلب چند راهکار ساده برای جایگزین کردن مواد غذایی گیاهی با کره را به شما معرفی میکنیم.
آووکادو
آووکادو میوهای منحصر به فرد است. این میوه، رنگ سبز یا قرمز با هستهای بزرگ در مرکز دارد که در مناطق گرم و استوایی میروید. همان طور که میدانید، بیشتر میوهها از کربوهیدرات تشکیل شدهاند؛ اما آووکادو میوهای است در ساختار خود چربیهای سالم دارد. تحقیقات علمی نشان میدهد که آووکادو دارای فوائد فراوانی است. این میوه مواد مغذی زیادی مانند پتاسیم، آهن، ویتامینهای کا، ایی، سی و ویتامینهای گروه بی دارد.
به خاطر چربیهای سالم موجود در این میوه، میتوان گفت آووکادوی له شده بهترین جایگزین کره در تهیه شیرینیها است. اگر میخواهید شیرینیها جویدنی و نرمتر شوند؛ میتوانید آووکادو را جایگزین نیمی از کره در دستور پخت شیرینی کنید.
بیشتر بخوانید: فینگرفود از کجا بخرم؟
پوره سیب
از گذشته تا امروز، سیب یکی از محبوبترین میوهها بوده است. گذشتگان معتقد بودند سیب میوهء سلامتیست و با توجه به خواصی که امروزه در این میوه کشف شده، میتوان گفت که این حرف کاملا درست است.
سیب میتواند به سفید و سالمتر ماندن دندانها کمک کند؛ از بروز بیماریهایی نظیر پارکینسون، آلزایمر و انواع سرطانها جلوگیری کند؛ باعث کنترل دیابت نوع ۲ شود و کلسترول خون را کاهش دهد. این میوهء خوشمزه، قلب شما را قدرتمند و سالم کرده و سیستم ایمنی بدنتان را تقویت میکند.
یکی دیگر از جایگزینهای کره در تهیه دستورهایی مانند کیک، استفاده از پوره سیب است. پوره سیب میتواند شیرینی کیک شما را تا حدی تامین کرده و کالری و چربی آن را از بین ببرد.
پوره آلو
آلو حاوی ویتامین، مواد معدنی، فیبر و آنتی اکسیدان است که میتواند به کاهش بروز بیماریهای مزمن کمک کند. شما میتوانید آلو را به صورت تازه یا خشک مصرف کنید. مصرف آلوی خشک به درمان یبوست و پوکی استخوان کمک میکند.
آیا در دستور پخت کیک یا شیرینیتان دنبال یک جایگزین برای شکلات و دارچین هستید؟ پوره آلو میتواند انتخاب مناسبی باشد.
آلو به دلیل داشتن چربی و کالری کم، شیرینی شما را سالمتر خواهد کرد. میتوانید پوره آلو را جایگزین تمام کره لازم در دستور پخت شیرینیتان کنید.
بیشتر بخوانید: فیلینگ کیک چیست؟
روغن کانولا
روغن کانولا از گیاه کلزا به دست میآید و به عنوان یک روغن سالم و سلامتیبخش معرفی شده است. این روغن گیاهی، کلسترول خوب خون (HDL) را افزایش و کلسترول بد خون (LDL) را کاهش میدهد. کانولا منبع غنی ویتامین ایی است.
ویتامین ایی، آنتی اکسیدانیست که چربیها و پروتئینهای بدن شما را در مقابل رادیکالهای آزاد محافظت میکند. همچنین میتواند به کاهش خطر بیماری قلبی، سرطان و از دست دادن حافظه کمک میکند.
اگر قصد تهیه اسنک با کمترین چربی اشباع شده، کلسترول و نمک را دارید؛ نصف پیمانه کره آب شده را با نصف پیمانه روغن کانولا جایگزین کنید.
ماست چکیده پر چرب
ماست پر چرب برای کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی و پوکی استخوان مفید است. از طرفی میتواند به وزنگیری ورزشکاران حرفهای و عضلهسازی کمک شایانی کند. ماست به دلیل داشتن کلسیم، به استحکام استخوانها و حفظ سلامتی کمک میکند.
ماست چکیده جایگزین سالمی برای کره است. برای کم کردن کالری و چربی اشباع شده غذاها میتوانید نصف پیمانه کره را با یک چهارم پیمانه ماست چکیده پرچرب جایگزین کنید.