طعم بینظیر کیک پنیر
چهارشنبه 14 بهمن 94 فروش ویژه و تخفیف هادر ترکیب کیک پنیر حنما از پنیر در مدلهای مختلف استفاده میشود که معروفترین این پنیرها، پنیر خامهای، ماسکارپونه و کوارک است. از لحاظ دستورالعمل پخت نیز ما دو نوع طرز تهیه متفاوت داریم. کیک پنیرهای پخته شده و کیک پنیرهای نپخته که پس از آمادهسازی در یخچال گذاشته میشوند تا آماده و سفت گردند. به عنوان معروفترین و اصیلترین کیک پنیر هم میتوان به نیویورک چیزکیک یا همان کیک پنیر نیویورکی اشاره کرد.
تاریخچه کیک پنیر
کیک پنیر برای خود مدل و نمونهی مشابهای در دوران قدیم و باستانی داشته است. عمر نمونه باستانی آن که در آن دوره شیرینی محبوبی هم به شمار میآمده به دوران یونان باستان میرسد و اولین دستورالعمل پخت کیک پنیر که نزدیک به شیوه امروزی آن است در کتابی آمده که یک پزشک یونانی به نام Aegimus آن را نوشته است. کیک موردنظر در مراسم مذهبی سرو میشده و یونانیها پوستهی آن را بهطور جداگانه میپختند. کاری شبیه آن چیزی که قنادهای امروزی در خصوص کیک پنیر انجام میدهند. اما ساخت این دسر به شیوهی امروزی آن سابقهی خیلی طولانی و زیادی ندارد و فقط حدودا نزدیک به ۲۰۰ سال از تولید آن میگذرد.
انواع کیک پنیر در اقصی نقاط جهان
تقریبا تمام کیک پنیرهای مدرن در ایالات متحده و کانادا با استفاده از پنیر خامهای درست میشوند، در ایتالیا با استفاده از پنیر ریکوتا، در کشورهای آلمان، هلند و لهستان نیز با استفاده از پنیر کوارک. و باید بگوییم در باقی نقاط جهان نیز برای تهیه کیک پنیر از دستورالعملهای مشابه استفاده میکنند. اما ما در این مطلب سعی میکنیم به گوشه و کنار جهان سر زده و در مورد انواع کیک پنیرها کمی اطلاعات کسب کنیم.
قاره آفریقا
در آفریقای جنوبی گونههای بسیار مختلفی از کیک پنیر پخته میشود. یک نوع محبوب آن از همنشینی خامه، پنیر خامهای، ژلاتین برای پر کردن و پوستهی بیسکوئیتی به دست میآید. گاهی اوقات نیز کیک پنیر را با liquer Amarula میپزند که پنیری بسیار شبیه به پنیر بریتانیا است. این پنیر در جوامع آفریقایی رواج زیادی دارد.
قاره آسیا
در آسیا و عمدتا در شرق دور اصولا کیک پنیرها عطر و طعم سبکی دارند و در تهیه آنها پودر چای سبز به کار میرود. همچنین بافت کیک آن نیز معمولا نرم و اسفنجی است. بهطوری کلی کیک پنیر موردعلاقهی مردم این قاره در مقایسه با ساکنین دیگر قارهها بهطور قابل توجهی شیرینی کمتری دارد.
قاره استرالیا
کیک پنیرها در استرالیا بیشتر به طعمهای گل ساعتی، شکلات، تمشک، لیمو، کارامل و وانیل است.
قاره اروپا
بلغاریها کیک پنیر را به سبک آمریکاییها و با استفاده از پنیر خامهای درست کرده و به پوسته یا همان بخشی کیکی آن اغلب آجیل مانند پسته اضافه میکنند. کیک پنیر فرانسوی طرفداران زیادی دارد و از ویژگیهای آن لزوم استفاده از ژلاتین است. ضمن اینکه ارتفاع کیک پنیر فرانسوی معمولا فقط سه تا 5 سانتیمتر است. این کیک پنیرهای خاص بافت، عطر و طعم خود را از پنیر Neufchâtel میگیرند.
کیکهای پنیر آلمانی شهرت زیادی دارند و در قاره اروپا نیز رواج داشته و طرفداران خود را دارند. کیک پنیر آلمانی با استفاده از پنیر کوارک درست میشود. همانطور که گفتیم در یونان کیک پنیر از دوران باستان وجود داشته است و در حال حاضر به طور سنتی با استفاده mizithra پخته میشود. سبک رومی باستان کیک پنیر با استفاده از عسل و پنیر ریکوتا، به همراه آرد و به طور سنتی به شکل نان مدلی از پخت کیک پنیر است که مورد علاقهی ایتالیاییها به شمار میآید. این نوع از کیک پنیر معمولا خشکتر از نمونههای مشابه آمریکایی آن است. از طرفی قنادهای ایتالیایی اغلب به آن تکههای کوچکی از میوههای شیرین نیز اضافه میکنند.
هلندیها و بلژیکیها معمولا با میوه یا شکلات تلخ و شیرین و طعم دار و بهطور کلی با پنیر کوارک کیک پنیرهای خود را میپزند. همچنین کیک پنیر بلژیکی شامل یک پوسته از بیسکوئیت سنتی بلژیکی نیز هست. لهستانیها کیک محبوبی به نام sernik دارند که کیک پنیز آنها به حساب میآید و ماده سازنده اصلی آن یک نوع پنیر تازه به نام twaróg است.
کیک پنیر سوئدیها تا حدی با نمونههای مشابه خود متفاوت است. اول اینکه کیک پنیر سوئدی لایه لایه نیست و به طور سنتی با اضافه کردن مایه ماست به شیر تولید می شود. پس از آن در فر پخته و آماده میشود. دوم اینکه سوئدیها کیک پنیر را به طور سنتی با مربا و خامه آماده میکنند. دو نوع مختلف از کیک پنیر سوئدی در مناطق مختلف سوئد وجود دارد. ولی بهطور کلی کیک پنیر سوئدی معمولا اوستکاکا نامیده میشود.
در انگلستان و ایرلند معمولا کیک پنیر را با لایهای از بیسکوئیتهای خرد شده میپزند و روی آن را هم با کمپوت میوه تزئین میکنند. رایجترین میوهها برای این امر آلبالو، انگور سیاه، توتفرنگی، گل ساعتی، تمشک، و لیمو هستند.
کیک پنیر در ایران
در ایران نیز این نوع کیک از محبوبیت و شهرت زیادی برخوردار است. کیک پنیر در بسیاری از مهمانیها و دورهمیهای ایران حضور دارد یا جزئی از عصرانههای خوشمزه به حساب میآید. دسری مطبوع و خوشطعم. به همین خاطر قنادیهای ایرانی نیز سعی کردهاند در زمینهی پخت پنیر ماهر شده و سطح کیفی تولیدات خود را بالا ببرند. برند کیک تیاس که تولیدکننده شیرینیهای تازه با طول عمر بیشتر است؛ در سبد محصولات خود چند مدل کیک پنیر نیز دارد.
چیزکیک نیویورکی، چیزکیک توتفرنگی، چیزکیک کارامل و چیزکیک ماربل. چهار مدل بسیار خوشمزه، هیجانانگیز و از لحاظ ظاهری نیز بسیار مطبوع و چشمنواز. کیک پنیرهای تی اس از حالت معمول طول عمر بیشتر دارند و ماندگاری آنها به حدود پنج روز میرسد. ضمن اینکه به صورت برشی هم قابل فروش هستند. کیک پنیرهای برند تی اس از پنیر خامهای، پنیر ماسکارپونه، تخممرغ و short bred درست میشوند هر کدام کرم طعمدار مخصوص به خود را نیز دارند.
محصولات تی اس علاوه بر مصرفکننده عادی، مناسب کافیشاپها، رستورانها، سفرهخانههای سنتی، بوفهها، هتلها، مجموعههای ورزشی، بیمارستانها و تالارهای جشن و مهمانی به شمار میآیند. Cake TS از ساعت 9 صبح تا 3 بعدازظهر سفارشها را ثبت میکند تا محصول موردنظر عصر همان روز وارد چرخه تولید شده و فردا صبح نیز بهوسیله خودروهای ون سردخانهدار، مخصوص حمل شیرینی، برای سفارشدهنده ارسال شوند. بنابراین در این شرکت هیچ محصولی بدون سفارش رسمی تولید نمیشود و هیچ کدام از این تولیدات ذخیره و انبار نمیشوند.
مشتریان عادی نیز میتوانند برای دستیابی به کیک پنیرهای خوشمزه تی اس یا دیگر محصولات این برند به قنادی ناتلی در خیابان سهروردی شمالی مراجعه کنند یا در خانه یا محل کار خود نشسته و با مراجعه به سایت ناتلی به صورت آنلاین اقدام به ثبت سفارش کنند. با یک دفعه امتحان کردن این کیک پنیرهای بسیار خوشمزه حتما مشتری دائمی آنها خواهید شد و طعم بینظیرشان زیر دندانتان باقی خواهد ماند.