مزایای کاکائو
شنبه 10 بهمن 94 دانستنی هاشیفتگی نسبت به کاکائو از کجا شروع شد؟
کاکائو محصول کدام سرزمین است؟
درخت کاکائو، که نیام آن دارای دانههایی است که کاکائو از آن به دست میآید؛ ۲۰۰۰ سال پیش در جنگلهای گرم و مرطوب آمریکا کشف شد. اولین مردمی که از این محصول جنگلی استفاده میکردند، قبیله مایا بودند. این مردم، دانههای کاکائو را با چاشنیهای دیگر مخلوط کرده و نوشیدنی تلخ و جذابی را میساختند که به ادعای خودشان اکسیر سلامتی بود.
خاصیت فوق العاده کاکائو چیست؟
از نظیر مایاها، نیام کاکائو، نماد زندگی و باروری بود و در بسیاری از تشریفات مذهبی نظیر مراسم عروسی استفاده و به عنوان غذای خدایان شناخته میشد. در مرکز مکزیک، مردم آزتک اعتقاد داشتند که خوردن میوه درخت کاکائو باعث ایجاد عقل و نیرو میشود و به طور کلی ماده مغذی، مقوی و حتی شهوت افزا شناخته میشد و امپراطور آزتک روزانه نوشیدنی کاکائو را برای افزایش قوای جنسی خود میخورد.
همچنین بخوانید: کیک پنیر، فراموشنشدنی و ماندگار
اروپاییان این ماده گیاهی را امتحان کرده و عاشقش میشوند
برای اولین بار در سال ۱۵۱۹ اروپاییان طعم کاکائو را چشیدند. در این زمان مانتوزوما، امپراطور قبیله آزتک، نوشیدنی طعمدار کاکائو را به هرناندو کورتز(سرباز و جهان پژوه اسپانیایی) و سربازانش پیشنهاد کرد. سپس این سربازان دانههای کاکائو را برای کشت به اسپانیا بردند و و ترکیب مایع جدیدی از کاکائو را تولید کردند. از آن زمان این نوشیدنی در سراسر اروپا باب شد و تاکنون نیز به عنوان بهترین نوشیدنی باقی مانده است.
کاکائو به خاطر قدرت اغواکننده خود معروف میشود!
کاکائو به عنوان مادهای شهوت انگیز در بارگاه سلطنتی فرانسه شهرت مییابد و ادبیات و هنر فرانسه به طور چشمگیری از این ماده اغواگر الهام میگیرد. حتی امروزه نیز در علم رمانتیک کاکائو با همین خاصیت شناخته میشود.
آیا به راستی کاکائو خاصیت شهوت افزا دارد؟
برخلاف تاریخچه استفاده از این ماده، چنین حقیقتی نیست. کاکائو حاوی مقدار کمی ماده شیمیایی به نام فنیل اتیل امین (PEA) -داروی عشق- است و میتواند در کنترل توان فیزیکی، خلقوخو و هوشیاری موثر باشد. مقدار بسیار کم این ماده شیمیایی در هنگام سرخوشی و شادمانی عاطفی در خون آزاد شده و باعث افزایش فشار خون و ضربان قلب میشود. اگر چه تاکنون شواهدی مبنی بر افزایش مقدار این ماده شیمیای در مغز هنگام مصرف آن وجود ندارد، ولی با این حال طرفداران کاکائو مدعی چنین تفاوت و تغییری هستند.
کاکائو در قرن ۲۱ به عنوان مادهای برای حفظ سلامتی شناخته میشود.
شکلات تیره (برعکس شکلات سفید و شیری) حاوی فلاونوئیدهای سالمی مشابه آنچه در چای، میوه و سبزیجات وجود دارد، است. مطالعات نشان میدهد که مصرف کم شکلات تیره میتواند جریان خون را در رگها بهتر کرده و سطح قند خون را کنترل کند و خطر بروز مقاومت نسبت به انسولین را کاهش دهد. اما باید مراقب بود که آب نبات کاکائو حاوی قند و چربیهای اشباع شده فراوان است که مصرف بیش از اندازه آن سبب افزایش وزن میشود. بنابراین تنها به خوردن مقدار بسیار کم آن، برای کسب سلامتی بسنده کنید.