ما را در اینستاگرام دنبال کنید

شما اینجا هستید مجلهدانستنی ها شکلات، مسافری قدیمی از قاره آمریکا

شکلات، مسافری قدیمی از قاره آمریکا

شنبه 10 بهمن 94       دانستنی ها
شکلات، مسافری قدیمی از قاره آمریکا

معمولا با تغییر در میزان مواد تشکیل‌دهنده‌ی شکلات می‌توان انواع مختلف آن را تهیه کرد. به‌طور مثال شکلات تیره که بدون شکر تهیه می‌شود به آن شکلات ساده نیز می‌گویند. شکلات شیری، شکلات کم‌شیرین برای استفاده در غذاها، شکلات سفید که در تهیه آن تنها از چربی دانه کاکائو و نه خود آن، استفاده می‌کنند و شکلات تلخ. غالبا به شکلات اسانس‌های نعنا، پرتقال، موز، توت‌فرنگی، لیمو و انواع دیگر اضافه می‌کنند. همچنین در شکلات‌های تخته‌ای، مغزهایی مانند گردو، فندق، پسته یا بادام‌زمینی نیز به کار می‌برند. همچنین گاهی برای طعم‌دار شدن شکلات از عسل، کارامل، مربا یا حتی کشمش استفاده می‌کنند. اما یکی از افزودنی‌های نامطلوب که باعث کاهش قیمت شکلات می‌شود، موم پارافین است. شکلات‌های دارای این افزودنی در دمای بدن به سرعت ذوب نمی‌شوند و از این روش قابل شناسایی هستند.


یکی از دلایل لذیذ بودن شکلات این است که دمای ذوب آن با درجه حرارت بدن انسان یکی است و همین مسئله باعث می‌شود که شکلات داخل دهان آب شود. همچنین با مصرف شکلات، هورمون آندورفین در خون ترشح می‌شود. این هورمون سبب آرامش و حالت خواب‌آلودگی می‌گردد.

 


تاریخچه شکلات

در قدیم شکلات را با الهه حاصل‌خیزی مرتبط می‌دانستند. شکلات عنصری بومی در سرزمین‌های آمریکای جنوبی، مرکزی و مکزیک محسوب می‌شود که در آن خطه عمری سه هزار ساله دارد. به‌طوری که در برهه‌ای از تاریخ از دانه‌های کاکائو به عنوان پول استفاده می‌کردند. در گذشته شکلات را بیشتر در نوشیدنی به کار می‌بردند. نوشیدنی‌های تهیه شده با کاکائو را گرم، سرد یا ولرم می خوردند و برخی به آنها پودر وانیل یا حتی فلفل شیرین و تند اضافه می‌کردند.

اولین بار کریستوفر کلمبوس پای کاکائو را به قاره اروپا باز کرد و آن را به عنوان سوغات از آمریکا برای پادشاه و ملکه اسپانیا آورد و بدین ترتیب کاکائو در این قاره ماندگار شد. کاکائو ماده غذایی گرانی بود و فقط اختصاص به جامعه ثروتمند آن زمان داشت. تا اینکه در سال 1828 هلندی‌ها برای گرفتن چربی کاکائو روشی اختراع کردند و موفق به تولید کره از آن شدند. از باقی‌مانده دانه‌ها نیز پودر کاکائو تولید کردند. همچنین طی روشی دیگر، شکلات را قلیایی کردند و مزه تلخ آن را از بین بردند. از آن زمان بود که شکلات‌ها به شکل امروزی تهیه شدند. اسناد تاریخی نشان می‌دهند که جوزف فرای اولین کسی بود که در سال 1847 شکلات‌های امروزی را تولید کرد و در سال 1867 فردی به نام دانیل پیتر که شمع‌سازی در سوئیس بود موفق شد در کارخانه شکلات‌سازی پدر همسرش اولین شکلات شیری تاریخ را به وجود بیاورد. بد نیست بدانید همسایه وی هنری نستله بود. 

با وجود پیشرفت‌هایی که در صنعت شکلات انجام شد، شکلات محبوبیت فراگیر خود را مرهون جنگ‌ جهانی اول است. در طول این جنگ، این ماده غذایی به عنوان جیره غذایی سربازان استفاده شد و سربازان پس از بازگشت از جنگ، بهترین مبلغ آن بودند. به این ترتیب تولید شکلات تا سال ۱۹۳۰ به حدود ۴۰ هزار نوع محتلف رسید.

 

مزایا و معایب شکلات

شکلات مزایا و معایب خود را دارد. به‌طور مثال شکلات تلخ که می‌گویند فشارخون را کاهش می‌دهد، دیابت را کنترل می‌کند و باعث کم شدن احتمال ابتلای افراد به بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شود یا شکلات قهوه که برخی معتقد هستند به خاطر کافئین موجود در آن برای رفع خستگی مناسب است. بعضی از متخصصین نیز شکلات مغزدار را برای بچه‌های کم‌اشتها تجویز می‌کنند تا در میان‌وعده‌های خود از این نوع شكلات‌ها استفاده كنند. شکلات‌های میوه‌ای هم مناسب کسانی هستند که خیلی دلشان شکلات می‌خواهد اما باید كالری كمتری را دریافت كنند. یا بد نیست بدانید که پاره‌ای تحقیقات انجمن قلب آمریکا به این نتیجه ختم شد که احتمال ابتلا به نارسایی‌های قلبی در زنان میانسال و بزرگسالی که به طور منظم مقدار کمی شکلات مصرف می‌کنند، کاهش پیدا می‌کند.

مصرف شکلات ممکن است به کاهش سطح کلسترول LDL کمک کند یا محققان می‌گویند نوشیدن دو فنجان شکلات داغ در روز به نگه داشتن مغز سالم کمک و در افراد مسن از کاهش حافظه جلوگیری می‌کند. همچنین مصرف‌کنندگان شکلات نسبت به گروهی که علاقه به شکلات ندارند 22 درصد کمتر دچار سکته مغزی می‌شوند و حتی اگر سکته هم کنند، 46 درصد امکان زنده ماندن بیشتری دارند. محققان کشف کرده‌اند که عصاره کاکائو به نام lavado ممکن است سبب کاهش یا جلوگیری از آسیب به مسیرهای عصبی در بیماران مبتلا به بیماری آلزایمر شود.

اما اگر به شکلات آلرژی دارید، حتما باید از خوردن آن خودداری کنید. همچنین شکلات کافئین ‌دارد و محرک اعصاب است. به همین خاطر توصیه می‌شود در مصرف آن زیاده‌روی نکنید. از طرفی شکلات حاوی مقادیر زیادی قند است و کالری بالایی دارد. بنابراین برای لاغر شدن باید از خوردن آن پرهیز کرد. ضمن این‌که مقدار زیاد قند در اکثر شکلات‌ها می‌تواند منجر به پوسیدگی دندان‌ها شود. علاوه بر این، تحقیقات نشان می‌دهد که شکلات ممکن است ساختار استخوان را ضعیف و سبب پوکی استخوان شود.

بنابراین بهترین راه حفظ تعادل است. به اندازه مصرف کنید، همیشه مصرف کنید.

شکلات مسافری قدیمی از قاره آمریکا
شکلات مسافری قدیمی از قاره آمریکا
شکلات مسافری قدیمی از قاره آمریکا
شکلات مسافری قدیمی از قاره آمریکا
نظرات کاربران
تاکنون نظری برای این مطلب ثبت نشده است.
دیدگاه خود را به عنوان نظر اول ثبت کنید.
به مطلب «شکلات، مسافری قدیمی از قاره آمریکا» امتیاز دهید:
 
نقد و بررسی خود را راجع به این مطلب با دیگران به اشتراک بگذارید.
برای ثبت نظر، نیاز است ابتدا به مطلب امتیاز دهید

ناتلی؛ قنادی ای با بیش از 80 سال تجربه در صنعت کیک و شیرینی با 9 شعبه در تهـران است. همچنان در خانه بمانید!
مجوز ها
تماس با شعب
سهروردی شمالیپونکدیباجی جنوبینیاورانسهروردی جنوبیمیدان هرویسعادت آبادبومهنپردیس
پیگیری سفارشات اینترنتی:87109208
تلفن شعب:87108
صدای مشتری:87109414